Budućnost počela pripreme za novu sezonu u WABA, Đorđević ostala, Katanić otišla

Vreme je za novi početak.

0
451

Košarkašice Budućnost Bemaxa okupile su pre dva dana u Podgorici, a nakon odrađenih lekarskih pregleda, odradile su i prvi trening u „Bemax areni“, čime su i zvanično počele sa pripremama za novu sezonu.

Podgoričake su nakon specifične situacije zbog koronavirusa, sredinom marta proglašene za šampionke WABA lige, jer su nakon regularnog dela, odnosno uoči fajnal-fora bile prvoplasirane, ali su baš zbog prekida ostale bez dva (već viđena) trofeja na domaćoj sceni.

Obavezan odmor, karantin, samoizolacija, sve je to prošlost, „plave“ su sredinom maja ponovo krenule sa radom, trenirale u kompletnom sastavu, a onda su dobile zasluženi odmor, osim mlađih koje su dodatno radile.

Vladan Radović okupio je tim zajedno sa stručnim štabom (treneri Smiljana Milatović, Radule Raspopović i Miroslav Škara), uz kondicionog trenera Milovana Ljubojevića i neizbežnog fizioterapeuta Petra Stojovića, zahvaljujući kojem je minula sezone završena bez teže povrede.

„Posle dvadesetak dana pauze ponovo smo na okupu. Specifična situacija, jer postoji doza neizvesnosti zbog koronavirusa, koja nam otežava posao, ali u suštini za mene je najvažnije da imamo kontinuitet treninga,“ kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki, stavljajući akcenat na važnost da svi budu oprezni zbog korona virusa.

„Nadam se da ćemo biti zdravi, jer smo svesni ukoliko bi se jedna igračica zarazila da bi to obustavilo totalno rad. Pričali smo dosta o tome i mislim da su sve svesne da moraju biti i odgovorne i oprezne,“ upozorio je Radović.

Kada su u pitanju ambicije, one su kristalno jasne.

„Želimo naravno da budemo na fajnal foru, gdje bi se borili za prvo mesto. Klub je godinama tako postavljen, ali fokus je na mladim igračicama, gde uz Leković, Radonjić, Drobnjak, Savković, imamo Maju Bigović (2002.godište) i Lanu Vukčević (2005.godište), a za koje se nadam da će doći do nivoa da budu ne samo nosioci igre u klubu, već i u reprezentaciji,“ dodao je Radović.

Podgoričanke su poslednjih godina uglavnom u Srbiji i Mađarskoj igrale kontrolne mečeve. Sličan plan Budućnost Bemax ima i ovog puta, ali je sve to pod znakom pitanja zbog aktuelne situacije.

„Plan priprema postoji i trebalo je da budemo u Vrbasu sedam dana i da u Srbiji odigramo nekoliko mečeva, a istovremeno i dve utakmice u Mađarskoj. Sada to ne zavisi od nas. Mi imamo problem, jer trenutno u Crnoj Gori nemamo sa kim da igramo kontrolne mečeve na visokom nivou. Muškim timovima je lakše, jer su dve u ABA ligi, četiri u ABA 2 ligi, pa je lakše da se to organizuje, ali i ostale ekipe iz regiona imaju sličan problem,“ objasnio je Radović, koji je u debitantskoj sezoni na klupi Podgoričanke osvojio trofej WABA lige.

Ono što je pozitivno jeste da „plave“ imaju vrhunske uslove za rad u Bemax areni.

„Na nama je da treniramo maksimalno, a ne treba pominjati kakve uslove imamo, ovo su ne najbolji u Crnoj Gori, već u regionu.“

Crnogorski tim minule sezone bio je najmlađi u WABA ligi, a u novoj sezoni biće još mlađi. Otišle su Nikolina Džebo i Aleksandra Katanić, ostala je Mina Đorđević, a jedino pojačanje je Jovana Savković, koja će tek za mesec napuniti 15 godina.

„Imamo gotovo isti tim, jedino novo ime je Jovana, koja iako je devojčica, verujem da će biti osveženje za našu ekipu. Džebo je bila prvi strelac, nosilac ige, Katanić imala važnu ulogu na treningu, imala sjajne partije, tako da smo ostali bez dve igračice, ali svesno pravimo prostor za mlađe igračice. Nismo doveli zamenu za Džebo, videćemo da li će nam trebati, jer nam ne treba pojačanje po svaku cenu, samo ukoliko procenimo u narednom periodu da nam je to neophodno. Za Katanić nećemo dovoditi zamenu, jer tu imamo naše mlade igračice, Leković, Drobnjak, Radonjić, uz Savković i to će biti prostor za njih. Želimo da dođemo do situacije da imamo u timu sedam-osam domaćih igračica uz možda dve igračice sa strane koje treba da dignu kvalitet,“ rekao je Radović.

Rajko Perović/pobjeda.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here