Intervju: Snežana Bogićević, košarkašica Celja

Snežana Bogićević, reprezentativka Srbije, posle više nego uspešnih i berićetnih šest godina u Crvenoj zvezdi minulog leta je odlučila da karijeru nastavi u Celju.

0
1012

Jedan od najboljih regionalnih klubova je svakako pogodna sredina za dalji razvoj karijere mlade 22-godišnje košarkašice.

Bogićević se, sudeći po statistici, odlično uklopila u novu sredinu. U regionalnoj ligi na devet utakmica ima prosek od 13.6 poena, 5.9 skokova, 2.3 asistencije, i prosečan indeks korisnosti 14.9. Samo je na jednoj, i to utakmici 1. kola, postigla manje od 10 poena za svoj tim.

U prvenstvu Slovenije na šest utakmica ima prosek 14.2 poena, 6.7 skokova, 4 asistencije, uz prosečan indeks korisnosti 16.3.

Na šta si se najteže navikla u novoj sredini?

„Prva godina u inostranstvu podrazumevala je promene, nova ekipa, trener, drugi grad, država. Naravno da je sve bilo čudno, ali vrlo brzo sam uspela da se priviknem na sve novine i uklopim. U svemu tome imala sam i sreću da imam saigračice i ljude iz kluba koji su mi omogućili da taj period privikavanja prođe uz dosta podrške i razumevanja.“

Da li si zadovoljna nivoom takmičenja i okruženjem u koji si došla?

„Zadovoljna sam. Igram ligu koju sam igrala i dok sam bila u Zvezdi, ali znači mi što imam ekipu u kojoj je i dosta stranaca koji su igrali po inostrantvu ili na koledžu. Što se tiče okruženja, nemam neke primedbe. Tamo sam zbog košarke i najviše se fokusiram na nju“.

Kako ocenjuješ dosadašnji deo WABA i slovenačkog prvenstva?

„Dosadašnjim delom prvenstva sam veoma zadovoljna, u domaćoj ligi smo bez poraza, a u WABA ligi imamo devet pobeda i dva poraza. Uvideli smo greške i nastojimo da ih ispravimo kako bismo u narednom delu sezone ostali na ova dva poraza“.

Sa kakvim ciljevima ulazite u nastavak sezone?

„U nastavak sezone ulazimo kao i uvek motivisano, trudićemo da se ispravimo greške kako bi unapredili timsku igru. Ako sve bude kako treba nadam se osvajanju WABA lige, neću da budem skromna“.

Šta je ono što kao tim možete da poboljšate u nastavku sezone?

„Što se tiče poboljšanja timske igre, pre svega mislim da je odbrana ključ uspeha. Shodno tome ćemo se potruditi da u odbrani budeno što bolji, a napad dolazi baš iz te dobre odbrane“.

Koliko je bitno po tvoju karijeru to što sarađuješ sa iskusnim trenerom kao što je Damir Grgić?

„Drago mi je što imam priliku da sarađujem sa trenerom, a pre svega čovekom kao što je Damir Grgic. Odličan trener, psiholog, od kojeg imam dosta da naučim. Trener koji zna da ostvari odličnu komunikaciju sa igračima i pruži podršku“.

Ako uporedimo Celje i Crvenu zvezdu po organizaciji, gde su sličnosti i razlika?

„Pre svega, Zvezda je veliki klub sa svojim sistemom po kojem radi i iza kojeg stoje brojni rezultati. Celje je, opet na drugu stranu, klub sa svojim kvalitetima i svojim sistemom. Mislim da je nezahvalno upoređivati, svaki klub ima svoje prednosti i mane“.

Na spisku si reprezentacije Srbije. Šta poziv selektorke Marine Maljković znači za tebe?

„Poziv za seniorsku reprezentaciju jeste cilj svake košarkašice. Naravno da mi znači, motiviše me da radim još jače i bolje“.

Šta možeš da nam kažeš o Celju kao gradu i Vašem životu u njemu?

„Celje je jedan manji grad, ali veoma uređen i sa dosta zelenila. Veoma je miran grad i ljudi su prijatni tako da, što se tiče života u njemu, mogu da kažem da vodim „sportski“ život. Uglavnom sam na treninzima, a slobodno vreme provodim učeći, čitajući knjige ili u druženju sa saigračicama“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here