Aleksandra Mužević nova članica Radivoja Koraća

Aleksandra Mužević, juniorska reprezentativka Srbije, karijeru će nastaviti u Radivoju Koraću.

0
553
Foto: ŽKK Radivoj Korać

Ova perspektivna 17-godišnja košarkašica, koja igra na poziciji niskog krila, prvo je pojačanje ovog tima za predstojeću sezonu.

Najbolji strelac juniorske reprezentacije Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Sarajevu po drugi put u karijeri zaigraće u dresu Radivoja Koraća.

Mužević je rođena 16. oktobra 2001. godine u Staroj Pazovi, gde je i započela svoju košarkašku karijeru. U kadetskom uzrastu nastupala za Korać i sa klubom iz „Žućkove avlije“ postala vicešampion Srbije. Usledio je povratak u Staru Pazovu, gde je odigrala jednu sezonu za seniorski tim. U prethodnoj sezoni ova izuzetno talentovana košarkašica sa velikim uspehom nastupala je za prvi tim ŽKK Vrbas.

Aleksandra ističe da je srećna što će ponovo nositi plavo-beli dres.

„Drago mi je što ću po drugi put u svojoj karijeri braniti boje Radivoja Koraća. Nadam se da ću svojom igrom i zalaganjem na terenu doprineti ostvarenju ciljeva koje je klub zacrtao za sezonu koja je pred nama“, kaže Muževićeva i dodaje:

„Smatram da sam došla u pre svega zdravu sredinu! Atmosfera u Koraću je sjajna za rad i napredovanje. Naravno, ciljevi su uvek najviši. Drago mi je što sam postala deo Korać porodice!“

Direktor ŽKK Radivoj Korać Petar Bulatović ne krije zadovoljstvo što je jedna od najperspektivnijih mladih košarkašica u Srbiji odlučila da karijeru gradi karijeru u Koraću.

„Izuzetno mi je drago zbog postignutog dogovora i Aleksandrine odluke da ponovo bude deo Koraća. Očekivanja i kluba i igračice su velika i verujem da smo napravili odličan potez. Ona predstavlja budućnost Koraća i srećni smo što ćemo učestvovati u njenom košarkaškom razvoju i radovati se zajedničkim uspesima“, rekao je Bulatović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here