Srebrne devojke stigle u Srbiju posle velikog uspeha

Mlada ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, stigle su u Srbiju sa srebrnom medaljom oko vrata.

0
446

Naše talentovane devojke na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su rodbina i prijatelji, mnogi su imali zastave i transparente podrške, a sutra će u njihovu čast biti organizovana konferencija za medije u Kući košarke.

Po povratku sa Evropskog prvenstva, Miloš Pavlović, selektor najboljeg tima Srbije do 20 godina, je rekao:

– Vrlo uspešan turnir je iza nas. Opet smo uspeli da prevaziđemo neka očekivanja. Ne mogu da kažem da mi nismo verovali, ali činjenida je da bismo oberučke prihvatili da nam je neko ponudio srebro pre nego što smo otišli na Evropsko prvenstvo. Verovali jesmo, ali smo opet bili realni i sa obe noge, čvrsto na zemlji. Trudili smo se da idemo iz utakmice u utakmicu i da strpljivo gradimo svoj put. To nas je, uz sjajnu atmosferu koju devojke imaju, dovelo do pozicije da opet igramo finale.

Pavlović je želeo da naglasi:

– Žao mi je što u finalu, protiv veoma kvalitetne Španije, nismo pokazali naše pravo lice, pa da onda vidimo gde smo i šta smo u odnosu na njih.

Srbiju je na Evropskom prvenstvu predstavljalo sledećih 12 košarkašica: Ivana Katanić (kapiten), Mina Đorđević, Nevena Naumčev, Teodora Turudić, Vladana Vujisić, Ivana Raca, Milica Bojović, Marijana Zukanović, Tamara Jovančević, Lara Radulović, Marija Stojanović i Nevena Vučković.

U stručnom štabu pored selektora Miloša Pavlovića nalaze se pomoćni treneri Vesna Despotović i Bojan Ivanović, doktor Momčilo Jakovljević, fizioterapeut Marko Đurković i tim menadžer Katarina Protić. Velike zasluge idu i potpredsednici za žensku košarku u Košarkaškom savezu Srbije, Ani Joković, koja je sve vreme bila podrška devojkama u Šopronu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here