Seniorke ubedljive protiv Argentine

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji.

0
404

Naše reprezentativke bile su ubedljive protiv selekcije Argentine rezultatom 69:43 (8:8, 25:8, 21:5, 15:22).

Naše košarkašice su uspele da isprave greške iz prva dva duela protiv Kine i Australije i da veoma angažovanom igrom u odbrani stignu do trijumfa. Ovoga puta Srbija je bila uspešnija od protivnika u skokovima (37:34). Imale su dobru realizaciju šuta za tri poena od 39 posto (7-18), promašile su samo jedno slobodno bacanje (6-7), dok su za dva poena šutirale preko 50 posto (21-41). Ipak, napravile su previše prodatih lopti (21 u odnosu na 16 Argentine) i dozvolile su Argentinkama da u poslednjoj četvrtini postignu više poena nego u čitave prve tri deonice.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Saša Čađo sa 11 poena, a dvocifrena je bila i Dragana Stanković 10.

– Argentina se nije predavala svih 40 minuta, iako je najslabiji protivnik na ovom turniru. Igrale su čvrsto do samog kraja, što pokazuje i rezultat poslednje četvrtine. Ono što je dobro u našoj igri je što smo dobili skok i što smo odigrali odbranu prepoznatljivu za našu reprezentaciju. Sveli smo Argentinu na samo 21 poen u prve tri četvrtine, što je izuzetno dobro. Nadamo se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu i u naredne tri utakmice i da će to sve izgledati mnogo bolje – istakao je trener Miloš Pađen.

– Drago mi je da smo konačno pobedile. Pokazale smo dobru igru, pogotovo početkom drugog poluvremena. Iskoristile smo sve ono što nismo radile dobro u prethodne dve utakmice, poslušale savete i već bile bolje u prvom poluvremenu. Zadovoljna sam igrom i srećna što su sve devojke imale značajan učinak u ovoj pobedi. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i na drugom turniru i da ćemo biti još bolje – rekla je Nevena Jovanović.

Argentina se priprema za Svetski šampionat koji se krajem septembra održava u Španiji, gde će igrati u grupi zajedno sa Turskom, Australijom i Nigerijom. Na FIBA svetskoj rang listi zauzimaju 15. mesto. Na Amerika Kupu prošle godine osvojile su srebrnu medalju, pošto su u finalu izgubile od Kanade sa 67:65.

Srbija je u Kinu otputovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama. Našu reprezentaciju na turneji u Kini očekuje još tri utakmice protiv Kine, Australije i Argentine u gradu Huaihua-Jišou.

SRBIJA: Popović 4, Čađo 11, Katanić, Jovanović 5, Račić 4, Crvendakić 8, Škorić 6, Brajković 9, Stanković 10, Radović 5, Cukić 2, Mandić 5.

ARGENTINA: Roset 5, Durso 2, Ljorente 2, Boket 5, Fioroto, Burani, Greter 4, Santana 8, Gonzales 2, Markizoti 10, Leiva, Peres 5.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here