Ženska seniorska reprezentacija Srbije završila pripreme na Zlatiboru

Posle 12 dana vrednog rada na pripremama na Zlatiboru, ženska seniorska reprezentacija Srbije vraća se u Beograd.

0
397

Prethodni period maksimalno je iskorišćen za podizanje forme, uigravanje i pravljenje dobre timske hemije. U ekipi je bilo i nekoliko novih igračica, koje su imale priliku da se prvi put susretnu sa sistemom rada selektorke Marine Maljković.

– Ovo iskustvo je velika korak napred u mojoj karijeri. Saradnja sa selektorkom Marinom Maljković i igračicama koje iza sebe imaju zavidne karijere je za mene velika čast. Košarkom se bavim 16 godina, a ovo mi je prvi put da sam pozvana u seniorsku reprezentaciju. U svakom trenutku sam spremna da idem iznad granica svojih mogućnosti, jer je za mene nastupanje za nacionalnu selekciju i predstavljanje svoje zemlje najveća privilegija i ponos za jednog sportistu – ističe Aleksandra Račić, članica nemačkog Vonbaua.

Ova 27-godišnja košarkašica ističe da su pripreme na Zlatiboru protekle izuzetno dobro u svim segmentima.

– Napredak je vidljiv. Maksimalno smo se trudile. Verujem da ćemo na turniru u Kini primeniti sve ono što smo radile u prethodnih 12 dana na Zlatiboru. Bitno je da poštujemo dogovor, zajedno se borimo i damo sve od sebe – tvrdi Aleksandra Račić.

Još jedna od novajlija na spisku Marine Maljković je plejmejker Tijana Cukić koja je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije, a ovo joj je prvo iskustvo sa seniorskim timom.

– Lako sam se uklopila, jer su sve devojke druželjubive i u svakom trenutku spremne da pomognu i daju dobar savet. Mnogo smo postigle u ovih 12 dana. Trenirale smo jako, potrudile se da se pokažemo u najboljem svetlu i ispunimo ono što se od nas očekuje. Meni lično mnogo znači. Svakom igraču nacionalni tim treba da bude jedan od ciljeva u karijeri. Mnogo sam radila ove sezone, jer sam želela da se nađem na ovim pripremama – kaže Tijana Cukić, koja je prethodne sezone branila boje mađarskog Pink Pečuja.

Reprezentacija Srbije bez pojedinih vodećih igračica učestvovaće sredinom jula na turniru u Kini, koji će poslužiti da se što bolje uigraju sve linije našeg tima.

– Turnir u Kini je velika prilika za sve nas. Poslužiće da se što bolje upoznamo sa sistemom i pripremimo za ono što čeka reprezentaciju sledeće godine. Potrudićemo se da pokažemo ono najbolje – zaključila je Tijana Cukić.

Srpska reprezentacija će u ponedeljak i utorak u Beogradu odigrati prijateljske utakmice, a sredu 11. jula putuje u Kinu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here