Jelena Milovanović: Zajedno idemo ka istom cilju

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na Zlatiboru gde sprovodi novu etapu priprema za Evropski šampionat koji će se naredne godine održati u našoj zemlji.

Pod budnim okom selektorke Marine Maljković i kondicionog trenera Tomaža Brineca, 15 igračica ulazi u program koji bi trebalo da donese glavni rezultat za godinu dana.

Kapiten i jedna od najiskusnijih igračica Jelena Milovanović, koja je u prethodnoj sezoni sa mađarskim Šopronom igrala finale Evrolige, ističe da joj ovakva okupljanja veoma znače.

– Pripreme protiču veoma dobro. Naporno radimo, ali zajedno idemo ka istom cilju. Želimo da što spremnije dočekamo naredno Evropsko prvenstvo. Kao kapitenka imam obavezu više da novajlije polako uvodim u Marinin sistem rada, jer se pojedine igračice nisu sa tim susretale – ističe Jelena Milovanović.

Hladno i kišovito vreme na Zlatiboru ne utiču na kvalitet rada, elan i veliku želju svih košarkašica da ispune svaku obavezu i ostave što bolji utisak.

– Marina se vratila na mesto selektorke, pa verujem da će se vratiti i sve one osobine koje su nas krasile u godinama kada smo osvojile evropsko zlato i olimpijsku bronzu, a to su vredan rad, dobra timska hemija i visoka agresivnost na terenu. Sonja i ja kao najiskusnije smo tu da usmeravamo saigračice ka tome i potrudićemo se da naš posao odradimo na najbolji mogući način – zaključila je Jelena Milovanović.

Ekipa će na Zlatiboru boraviti do 6. jula, kada će se vratiti u Beograd i nastaviti pripreme do 11. jula i odlaska u Kinu na turnir.

Foto i tekst KSS

 

Prethodni tekstVrhunski predavači na Beogradskoj trenerskoj klinici 2018 u Hali sportova Ranko Žeravica 30. juna i 1. jula
Sledeći tekstReprezentacija U23 3×3 uspešna prvog dana na Mediteranskim igrama