Vrhunski predavači na Beogradskoj trenerskoj klinici 2018 u Hali sportova Ranko Žeravica 30. juna i 1. jula

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) nastavlja da održava kontinuitet u edukaciji trenera. Za sve članove UKTS i ove godine smo obezbedili predavanja eminentnih košarkaških stručnjaka – sve to u okviru nekoliko edukativnih programa tokom cele godine.

Beogradska trenerska klinika (BCB 2018) se održava po 17. put, a premijerno će biti organizovana u Hali sportova „Ranko Žeravica“ (Pariske komune 20, Novi Beograd).

Svi članovi UKTS biće u prilici da slušaju eminentne i iskusne predavače koji će prisutnima predstaviti svoju košarkašku filozofiju, ali i način i sistem rada na treninzima.

Ova 17. Beogradska trenerska klinika 2018. na programu je od 30. juna do 1. jula, a na njoj će učestvovati:

– Pedro Martinez – trener Baskonije, ovogodišnji finalista, a prošlogodišnji osvajač titule prvaka Španije. U prvom angažmanu u Baskoniji u sezoni 2005/2006 osvojio je španski Superkup.

Teme: Savremeni napadački koncept u evropskoj košarci

Modeli agresivne PNR odbrane

– Kajl Keler – dugogodišnje iskustvo sticao je kao jedan od vodećih asistenata NCAA timova. Sa srpskim trenerima će u okviru dva predavanja razmeniti ideje.

Teme: Kontinuirani napad sa korišćenjem blokada

Vežbe i ideje za presing

– Aleksandar Džikić – aktuelni trener Budućnosti, sa kojom je osvojio Kup Crne Gore i ABA ligu. Trenersko iskustvo gradio je u Partizanu, Krki, Olimpiji, Lijetuvos Ritasu.

Teme: Saradnja u napadu – koncepti i ideje

Zonski presing 2-2-1 sa prelaskom u odbranu u zoni šuta

– Darko Rajaković – pomoćni trener Oklahoma Siti Tandera. Prvi trener van područja Severne Amerike, koji je vodio jedan razvojni NBA tim (Tulsa 66 ers).

Tema: Razvoj igrača u NBA sistemu

Još jednom vas podsećamo da je prisustvo na seminaru obavezno, jer je to uslov za dobijanje trenerske licence UKTS. Takođe, Udruženje košarkaških trenera Srbije u okviru paketa priprema i malo iznenađenje, pa će tako svaki trener dobiti i trenersku tablu u okviru pripremljenog paketa.

 

 

Prethodni tekstŽenska U23 reprezentacija 3×3 Srbije na Mediteranskim igrama u Taragoni
Sledeći tekstJelena Milovanović: Zajedno idemo ka istom cilju