Očekivanja trenera Hajduk Veljka Dušana Mandića uoči završnog turnira za pionirke

Pionirska selekcija Hajduk Veljka iz Negotina igraće na završnom turniru za košarkašice do 14 godina u Grupi B, zajedno sa ekipama Stare Pazove, Art basketa iz Beograda i Ljubovije.

0
522

Izabranice trenera Dušana Mandića će u prvom kolu igrati protiv ekipe Stare Pazove, a početak te utakmice je zakazan za 17.45 časova.

Sa kakvim ciljevima ulazite na F8?
– Mi smo naš primarni cilj plasmanom na završni turnir već ostvarili, tako da ćemo sada nastupiti bez pritiska. Trudićemo se da uživamo u igri, ali isto tako na svakoj utakmici daćemo više od 100 odsto naših mogućnosti i videćemo gde će nas to na kraju dovesti.

Gde vidite prednosti svoje ekipe u odnosu na konkurente?
– Mislim da je to neko zajedništvo i jedinstvo koje nas krasi cele sezone. Svaka devojčica zna svoju ulogu i spremna je da se podredi timu. Takođe, utakmice u prethodnom periodu su bile izuzetno jake, gde je bukvalno svaki poraz značio rušenje sna o plasmanu na F8, tako da mislim da smo time dodatno očvrsnuli i mentalno smo jaki za naredne izazove.

Šta vas najviše impresionira kada gledate igre vaših rivala u grupi?
– Prvi meč na turniru igramo protiv ekipe Stare Pazove i ono što najviše impresionira u njihovom timu je igra plejmejkera Miškić i petice Talijan. One daju šmek igri te ekipe i predstavljaju jezičak na vagi koji doprinosi da tas bude na njihovoj strani. Ostale ekipe su takođe kvalitetne, uradili smo skauting koliko je to bilo moguće, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i trenutno smo svim mislima usmereni isključivo ka, ponavljam, odličnoj ekipi Stare Pazove.

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?
– Mislim da su to ekipa Stare Pazove, a sigurno ne treba zaboraviti i na Novosadsku ŽKA i Crvenu zvezdu, pa čak i Art koji je na kadetskom turniru pokazao da je klub u kome se dobro radi. Sve ekipe na F8 se sigurno neće predavati i igrati bez motiva, a na kraju neka pobedi najbolji i ženska košarka.

Državno prvenstvo u pionirskom uzrastu za košarkašice do 14 godina biće odigrano od četvrtka 3. maja do nedelje 6. maja u Kladovu.

Organizator završnog turnira je ŽKK Đerdap, a sve utakmice će biti odigrane u hali „Jezero“.

Učesnici turnira su podeljeni u dve grupe u kojima će igrati svako sa svakim. Pobednici grupa igraju za prvo i drugi mesto, a drugoplasirane ekipe igraju za treće i četvrto mesto.

U grupi A se nalaze ekipe: Crvena zvezda (Beograd), Ras (Beograd), Novosadska ženska košarkaška akademija, Foka (Kragujevac).

U grupi B se nalaze ekipe: Stara Pazova, Hajduk Veljko (Negotin), Art basket (Beograd), Ljubovija.

Raspored prvenstva

Četvrtak 3. maj

13.30 Crvena zvezda – Ras
15.30 NŽKA – Foka
17.00 Ceremonija otvaranja
17.45 Stara Pazova – Hajduk Veljko
19.45 Art basket – Ljubovija

Petak 4. maj

12.00 Ras – Foka
14.00 Crvena zvezda – NŽKA
16.00 Hajduk Veljko – Ljubovija
18.00 Stara Pazova – Art basket

Subota 5. maj

12.00 NŽKA – Ras
14.00 Foka – Crvena zvezda
16.00 Art basket – Hajduk Veljko
18.00 Ljubovija – Stara Pazova

Nedelja 6. maj

10.30 Meč za treće mesto A2 – B2
12.30 Finale A1 – B1
14.15 Ceremonija dodele nagrada i zatvaranje turnira

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here