Očekivanja trenera Stare Pazove Renate Mužević uoči završnog turnira kadetske lige

Završni turnir Triglav ženske kadetske lige Srbije održaće se od 27. do 29. aprila 2018. u beogradskoj dvorani "Mega fektori", u beogradskom naselju Braće Jerković.

0
675

Organizator F8 je Art basket, a pored domaćina učesnici su i Partizan 1953, Radivoj Korać, Crvena zvezda, Stara Pazova, Vrbas Medela, Novosadska ŽKA i Student.

Stara Pazova je na završni turnir stigla kao četvrtoplasirana ekipa ligaškog dela. Tim trenera Renate Mužević je ostvario učinak od 15 pobeda u 22 utakmice i na megdan će Art basketu u četvrtfinalnom meču.

Sa kakvim ciljevima ulazite na F4?
– ŽKK Stara Pazova je na kraju ligaškog dela takmičenja osvojila 4. mesto i samim tim ostvarila cilj za ovu sezonu, koji je bio plasman među osam najboljih ekipa u državi. Na završnom turniru u četvrtfinalu sastajemo se sa ekipom Art Basket, sa kojima smo u prvenstvu imali skor 1:1. Sigurno da ulogu favorita prepuštamo protivnicama, obzirom na činjenicu da se radi o ekipi koja u poslednjih nekoliko meseci ima uzlaznu formu, uigrana je i verovatno motivisana da ostvari na ovom turniru nešto više.

Gde vidite prednosti svoje ekipe u odnosu na konkurente?
– Moja ekipa je u prethodnom prvenstvu pokazala da može da se ravnopravno nosi i sa mnogo kvalitetnijim protivnicima, ne toliko kvalitetom, koliko borbenošću i agresivnošću, tako da se nadam da ćemo to ispoljiti i na ovom turniru.

Šta vas najviše impresionira kada gledate igre vašeg rivala u četvrtfinalu?
– O ekipi Art Basketa mogu reći samo reči hvale. Ekipa koja je malo lošije startovala na početku prvenstva, ali kako su utakmice odmicale tako su i podizali svoju formu i dostigli jedan nivo igre koji je sigurno dostojan ove lige. Mišljenja sam da će na ovom turniru Art Basket pokazati svoje prave kvalitete.

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?
– Što se tiče glavnog pretendenta za osvajanje titule državnog prvaka, statistički gledano, najviše šanse,svakako imaju Partizan i Radivoj Korać, kao ekipe koje su završile prvenstvo na vodećim pozicijama.

Kako ocenjujete kvalitet lige?
– Kvalitet ŽKLS u sezoni 2017/18, obzirom na činjenicu da je liga proširena u odnosu na prošlu sezonu sa 8 na 12 klubova, je prilično opao. Veliki broj utakmica završeno je sa razlikom +40, što dokazuje da je liga bila prilično polarizovana.

Direktne prenose svih mečeva završnog turnira kadetkinja moći ćete da pratite na YouTube kanalu organizatora, a statistiku na zvaničnom sajtu.

RASPORED

Petak 27. april

Četvrtfinale

12.00: Partizan 1953 – Student

14.00: Stara Pazova – Art basket

15.45: Ceremonija otvaranja turnira

16.30: Radivoj Korać – Novosadska ŽKA

18.30: Crvena zvezda – Vrbas Medela

 

Subota 28. april

Polufinale

13.45: Pobednik Partizan 1953/Student – Stara Pazova/Art basket

16.00: Pobednik Radivoj Korać/Novosadska ŽKA – Crvena zvezda/Vrbas Medela

 

Nedelja 29. april

13.45: Meč za treće mesto

16.00: Finale

17.45: Ceremonija dodele nagrada i zatvaranje turnira

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here