Očekivanja trenera Art basketa Milana Vidosavljevića uoči završnog turnira kadetske lige

Završni turnir Triglav ženske kadetske lige Srbije održaće se od 27. do 29. aprila 2018. u beogradskoj dvorani "Mega fektori", u beogradskom naselju Braće Jerković.

0
471

Organizator F8 je Art basket, a pored domaćina učesnici su i Partizan 1953, Radivoj Korać, Crvena zvezda, Stara Pazova, Vrbas Medela, Novosadska ŽKA i Student.

Art basket je na završni turnir stigao kao četvrtoplasirana ekipa ligaškog dela. Tim trenera Milana Vidosavljevića je ostvario učinak od 14 pobeda u 22 utakmice i na megdan će Staroj Pazovi u četvrtfinalnom meču.

Sa kakvim ciljevima ulazite na F4?
– Samim plasmanom na F8 smo ostvarili sve rezultatske ciljeve za ovu godinu. Ovo nam je sada kruna sezone, i želimo da nagradimo sebe za dobar rad u tekućoj sezoni. Želja nam je da budemo u prve četiri ekipe, što bi bio veliki uspeh za našu mladu ekipu.

Gde vidite prednosti svoje ekipe u odnosu na konkurente?
– Naša najveća prednost je svakako timska igra. Ne zavisimo od pojedinaca, imamo dosta podjednakih igračica, što nam sigurno daje kvalitet više. Tokom ligaškog dela smo sigurno sazreli kao ekipa, što očekujem da pokažemo na ovom turniru.

Šta vas najviše impresionira kada gledate igre vašeg rivala u četvrtfinalu?
– Ekipa Pazove je jedna čvrsta, agresivna ekipa. Odlično trče napred, i u svojim redovima imaju igrača koji je najbolji strelac i MVP ligaškog dela. Sara Opačić pravi razliku na terenu, i ona je njihov motor ekipe.

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?
– Po meni dva glavna kandidata za titulu su Partizan i Radivoj Korać. To su ekipe koje su najviše pokazale do sada, i sve osim njihovog finala bi bilo veliko iznenađenje.

Kako ocenjujete kvalitet lige?
– Smatram da je liga ove godine dobila na kvalitetu ovim proširenjem sa 8 na 12 timova. To dosta znači i ekipama iz unutrašnjosti, i sigurno donosi kvalitet više. Verujem da će se taj sistem zadržati i zaživeti.

Svim ekipama bih čestitao plasman na završni turnir, i poželeo puno sreće.

Direktne prenose svih mečeva završnog turnira kadetkinja moći ćete da pratite na YouTube kanalu organizatora, a statistiku na zvaničnom sajtu.

RASPORED

Petak 27. april

Četvrtfinale

12.00: Partizan 1953 – Student

14.00: Stara Pazova – Art basket

15.45: Ceremonija otvaranja turnira

16.30: Radivoj Korać – Novosadska ŽKA

18.30: Crvena zvezda – Vrbas Medela

Subota 28. april

Polufinale

13.45: Pobednik Partizan 1953/Student – Stara Pazova/Art basket

16.00: Pobednik Radivoj Korać/Novosadska ŽKA – Crvena zvezda/Vrbas Medela

Nedelja 29. april

13.45: Meč za treće mesto

16.00: Finale

17.45: Ceremonija dodele nagrada i zatvaranje turnira

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here