Pokret Marine Maljković proslavio drugi rođendan

Pokret za žensku košarku Marina Maljković proslavio je drugi rođendan.

0
267

Sportsko udruženje koje je osnovala Marina Maljković u prethodne dve godine napravilo je veliki iskorak u promociji ženske košarke, kako u Beogradu, tako i u Srbiji i uspelo je da aktivira hiljadu devojčica da redovno trenira košarku.

Projekat „Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ sprovodi se na čak 17 lokacija u Beogradu i Srbiji uz pomoć lokalnih samouprava, kao i Telekoma Srbija, Rode, Adiko banke i Koka kole HBC.

-Žao mi je što zbog obaveza nisam u mogućnosti da budem sa mojim malim košarkašicama na drugi rođendan i zato im šaljem velike pozdrave iz Turske. Veoma sam ponosna na njih što su redovne na treninzima, što imaju odlične ocene u školi i što se ponašaju primerno uvek i svuda, baš kako ih mi u Pokretu učimo. U nama će imati veliku podršku u košarkaškom razvoju – istakla je Marina Maljković.

Povodom rođendana organizovane su manifestacije u SROC „Vračar“ i SC „Olimp“ na kojima predsednici opština Vračar i Zvezdara prof. dr Milan Nedeljković i Miloš Ignjatović devojčicama uručili opremu za trening.

Specijalna gošća na druženju sa malim košarkašicama bila je Nataša Kovačević. Ona je u ime fondacije „Nataša Kovačević“, a u saradnji sa Vukotić medijom devojčicama iz Pokreta poklonila autobiografske knjige „Koraci“.

U poslednjoj nedelji 2017. godine besplatni treninzi će se prema redovnom rasporedu održati u osnovnim školama Kralj Petar I i Vladislav Ribnikar, a Pokret sa radom nastavlja na svih 17 lokacija posle novogodišnjih i božićnih praznika.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here