Srbija – Nemačka (21, link za praćenje utakmice)

Reprezentacija Srbije utakmicom protiv Nemačke, koja se igra od 21 čas u Belemu u dvorani "Giljerme Paraense", počinje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

0
2703

Prenos prvog poluvremena utakmice je na RTS2, a drugog poluvremena na RTS1.

Statistiku sa utakmice možete pratiti OVDE

SRBIJA – NEMAČKA 21
Hala: Giljerme Paraense, Belem
Sudije: Leonardo Zalazar (Argentina), Andre Bartel (Urugvaj), Karmelo De La Rosa Alvarez (Portoriko)
SRBIJA: Ivana Raca, Nevena Rosić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Angela Dugalić, Tina Krajišnik, Mina Đorđević. Selektor: Marina Maljković.
NEMAČKA: Satu Sabalji, Vilke, Simon, Kruvder, Nijara Sabalji, Guelih, Fibih, Grinaher, Giselsoder, Hartman, Brunkhorst, Sontag. Selektor: Lisa Tomaidis.

U okviru kvalifikacione grupe C u ponoć po našem vremenu igraju Brazil i Australija.

Tri od četiri reprezentacije sa ovog turnira će obezbediti plasman na Olimpijske igre. Našoj selekciji bi to bilo treće uzastopno učešće, a na prethodna dva je igrala polufinala, jednom bila treća, a jednom četvrta.

Srbija i Nemačka su poslednji put igrale u junu prošle godine, na Evropskom prvenstvu u Ljubljani u utakmici za peto mesto. Tada je naš tim bio ubedljiv sa 78:62.

U sećanju ljubitelja košarke su i kvalifikacije iz 2015/16. Tada je Srbija dva puta bila ubedljiva protiv Nemica. Posebno je upečatljiva bila pobeda od 100:57 u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, prvoj utakmici koju je naš tim odigrao pred domaćom publikom kao aktuelni šampion Evrope iz Budimpešte.

Obe ekipe su pretrpele određene promene u sastavu u odnosu na utakmicu odigranu 25. juna u „Stožicama“.

U timu Srbije nema Aleksandre Crvendakić, Kristine Topuzović i Ivane Katanić. Tu su Aleksandra Katanić, Nevena Rosić i Angela Dugalić. Treba istaći i da na pomenutom meču zbog povrede nije igrala kapiten Tina Krajišnik.

Nemačka je ostala bez Emili Besoar, Ane Degreon i Eme Stah, ali je praktično samo Besoar imala određenu minutažu. U odnosu na taj tim, veliko pojačanje su sestre Sabalji, Satu i Nijara. Tu je od novih lica i Tereza Simon iz berlinske Albe. Četiri košarkašice igraju u nemačkoj ligi, dve su u Španiji, po jedna u Češkoj, Poljskoj, Francuskoj, Belgiji, SAD i Kini.

Kada je pomenuti duel iz Ljubljane u pitanju, Srbija je na toj utakmici imala 12 osvojenih lopti (Nemačka 8) i naterala rivala na 22 izgubljene lopte (Srbija 11). Upravo iz grešaka rivala naš tim je postigao 28 poena (Nemačka 8). Na toj utakmici smo bili efikasniji iz reketa (40 – 34 poena), iako je Nemačka imala više skokova (44 – 36). Na kraju, ispostavilo se i da imamo dužu klupu, pošto je odnos poena igračica koje su ulazile u igru bio 32 – 25. Procenat šuta rivala je bio gotovo izjednačen, po 48 odsto za dva poena, naš tim nešto bolji u šutu za tri poena (28 % – 26 %), dok je naš tim bio i bolji izvođač slobodnih bacanja (69 % – 50 %).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here