Škola košarke u Partešu na KiM okuplja oko 80-oro dece, Sloga iz Požege uručila donaciju

Godinu za nama Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" je posvetila mladima i deci. Najmlađi su na poklon dobili parkić u dvorištu crkve, a nešto stariji mogućnost da treniraju košarku.

0
451

Školicu košarke besplatno pohađa oko 80-oro dece iz Parteša i okoline.

Poslednji put priliku da treniraju, deca iz Pomoravlja su imala 2014. godine kada je zatvoren Košarkaški klub „Božur“ u Ranilugu. Stari trener sa novim idejama i jednakom voljom sada vodi novi tim.

-Za svako dete bavljenje sportom je nešto što ga ispunjava, socijalizuje i stvara ga kao čoveka. A pogotovo u ovoj sredini gde deca nemaju toliku slobodu kretanja da mnogo slobodno da idu da imaju neke određene aktivnosti, gde sve to mora da bude kontrolisano. Za njih je ovo veoma, veoma važno – rekao je Ivan Arsić, profesor fizičke kulture i košarkaški trener.

Škola košarke finansira se iz donacija a podrška stiže i od kluba iz centralne Srbije. Vetar u leđa dala je Sloga iz Požege, koja je poslala lopte i majice, a u dogovoru je i plan da se narednog leta određeni broj dece dovede na kamp da treniraju.

-Mnogi su se javljali i nudili kampove za decu, dolazak na turnire, tako da se jako radujemo predstojećoj godini i nadamo se da ćemo što više toga uspeti da organizujemo za naše polaznike – rekla je Marija Vasić ispred Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“.

Škola košarke Kosovsko Pomoravlje u Partešu namenjena je devojčicama i dečacima uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole. Treninzi su besplatni i imaju za cilj da okupe decu iz sela u okolini kako bi kroz rekreativno bavljenje sportom imali zdrav psiho-fizički razvoj, priliku za druženje i putovanja i otkrivanje novih talenata.

Školi košarke je potrebna podrška i pomoć za održavanje i razvoj.

Detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnom portalu Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here