Intervju – ALEKSANDRA MUŽEVIĆ, košarkašica Orlova

Košarkašice Orlova ove sezone ostvaruju zaista sjajne rezultate i u domaćoj ligi Bosne i Hercegovine i u WABA ligi. Jedna od najzaslužnijih za odlične rezultate jeste i srpska košarkašica Aleksandra Mužević.

0
767

Aleksandra Mužević u dosadašnjem delu sezone ima prosek od 21 poena po utakmici, 6.5 skokova i 4.3 asistencije. U WABA ligi, ekipa Orlova koju sa klupe predvodi Vesna DŽuver, se plasirala u superligu, u domaćem prvenstvu su lideri na tabeli, a o svemu predstojećem, razgovarali smo sa Aleksandrom Mužević.

Kako ocenjuješ svoj lični učinak u dosadašnjem delu?

Nakon odigranog prvog dela prvenstva mogu reći da sam zadovoljna sam svojim učinkom, ali se nadam da će moj doprinos u završnici prvenstva biti još bolji.

Šta je najveći motiv koji te pokreće za dobre igre?

Moj najveći motiv za treninge i naravno dobre utakmice je ogromna ljubav prema košarci.

U prvenstvu BiH ste neprikosnoveni. Praktično sve pobede sa velikom razlikom. Kakav je vaš osećaj, imate li pravu konkurenciju u trci za trofeje?

U prvenstvu BIH smo do sada bez poraza, ali u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljni i motivisani i nadamo se osvajanju trofeja. Svaka utakmica mi je bitna. Iz svake utakmice nešto novo naučim.

Imate dobru startnu poziciju u WABA Superligi za plasman na F4. Kako vidite nastavak sezone u ovom takmičenju?

Mislim da imamo velike šanse da ove godine i u WABA ligi postignemo dobar plasman. Svakodnevno treniramo i dizemo formu.

Već prva utakmica u 2024. godini protiv Sloge iz Požege može da bude ključna. Gde vidite svoje šanse u toj utakmici?

Utakmica protiv Sloge neci biti ni malo laka, ali daćemo sve od sebe da iz nje izađemo kao pobednici, što bi nas na startu dodatno motivisalo.

Sarađuješ sa trenerom Vesnom Džuver. Kako bi opisala stil igre koji forsira? Na čemu posebno insistira u igri?

Trener Vesna forsira brzu i agresivnu igru, što meni lično jako odgovara. Takva igra iziskuje teške treninge, ali do sada se pokazalo kao pun pogodak, s obzirom na postignute rezultate.

Igrala si u prvenstvima Srbije, Crne Gore, sada BiH. Koliko se razlike između tih liga?

U Crnoj Gori ima manji broj ekipa, pa je i broj odigranih utakmica u toku sezone mali, što za igračice nije dobro. Što se tiče Srbije i BIH mislim da je razlika vrlo mala. Isti broj ekipa, kvalitet košarke je otprilike podjednak.

Kako provodiš vreme van košarke?

Posle treninga na prvom mestu mi je moj pas Marli, kao i moji prijatelji. Slobodno vreme provodimo u dugim šetnjama i druženju.

Lična karta
Aleksandra Mužević
16.10.2001. Beograd
Bek
179cm
Topolcanka,ZKA,Vrbas,R.Korac,Herceg Novi
Fakultet za sport i psihologiju ,Novi Sad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here