Saopštenje UŽKK Student o novom treneru

Univerzitetski ženski košarkaški klub Student iz Niša ući će u narednu sezonu sa novim trenerom.

0
456

Na klupu će, drugi put u istoriji, sesti Ivan Simić.

Prenosimo saopštenje kluba.

„UŽKK Student obaveštava javnost da će u novoj sezoni trener seniorske ekipe biti Ivan Simić. Na klupi niškog prvoligaša zameniće Slađana Ivića sa kojim je raskinuta saradnja. UŽKK Student se zahvaljuje gospodinu Iviću na odlično obavljenom poslu u prethodnoj sezoni i uvođenju kluba u viši rang, uprkos teškim uslovima za rad i problemima koji su nas pratili tokom sezone. 

Podsećamo, Student je prošle godine u ovo vreme bio u nezavidnoj situaciji, ispao iz prvoligaškog ranga takmičenja, a uz to i izgubio status kluba od posebnog značaja za Grad i tako ostao bez značajnog dela materijalnih sredstava za funkcionisanje. Gospodin Slađan Ivić, trener sa ogromnim rejtingom u srpskoj i međunarodnoj košarci, pristao je da krene sa takve početne pozicije i od temelja učestvuje u izgradnji jakog Studenta, kakav grad Niš i region jugoistočne Srbije zaslužuje. U ekipi sa dugovima i bez adekvatnog igračkog kadra za rang takmičenja selektirao je seniorsku ekipu, a paralelno je sa još nekim članovima kluba postavio i sistem rada u mlađim selekcijama, koji je takođe u upravo završenoj sezoni odmah dao vidljive rezultate. Tokom seniorske sezone gospodin Ivić se borio sa svim problemima, kako kadrovskim zbog povreda, tako i finansijskim zbog velikog kašnjenja plata i njemu lično, ali i košarkašicama koje je morao da motiviše za utakmice i za pobede, jer je plasman u Prvu ligu bio cilj koji smo svi iz Studenta postavili ispred sebe. Na kraju nam je to uz gospodina Ivića na mestu trenera i pošlo za rukom, cilj je ispunjen, Student je opet prvoligaš, ponovo je klub od posebnog značaja za Grad, a pred njim su sada neki novi izazovi.

Kao što je javnost bila obaveštena, prošlog leta je sa Slađanom Ivićem planirana trogodišnja saradnja. Do njenog konkretizovanja u vidu ugovora nije došlo tokom sezone. Kada je takmičenje u Drugoj ligi završeno, odmah su usledili dogovori o nastavku saradnje i planovima za budućnost. U tim pregovorima došlo je do razmimoilaženja stavova i očekivanja gospodina Ivića sa jedne i ljudi koji rukovode klubom sa druge strane. Vizija trenera Ivića znatno je prevazilazila trenutne finansijske mogućnosti kluba i nije nam ostavila prostor da razmišljamo u pravcu njenog ostvarenja jer bismo došli u rizik da sveže oporavljeni klub, rasterećen od potraživanja, ponovo dovedemo u nezavidnu finansijsku situaciju.  U nadi da ćemo nastaviti zajedničku saradnju sa čovekom koji je zaslužan za povratak u Prvu ligu ponudili smo mu nove uslove za ugovor i počeli razgovor o formiranju tima za sledeću sezonu. Dugo smo pregovarali, bili blizu kompromisnog rešenja za obe strane, ali smo se na kraju ipak odlučili za raskid saradnje. Kompromisi u profesionalnom sportu ne donose rezultate već samo odlažu neminovnost, a to je u ovom trenutku razlaz Studenta i gospodina Ivića. Na ovaj način smo i našem uspešnom treneru ostavili dovoljno vremena da pronađe novi angažman, a doneli smo odluku koja nije popularna, za koju snosimo odgovornost, ali je u interesu kluba koji je važniji od svih nas pojedinaca u njemu. 

Trener seniorske ekipe UŽKK Student u sezoni 2023/24 biće Ivan Simić, kome će ovo biti drugi mandat u klubu. U sezoni 2020/21 Simić je sa Studentom ostvario sjajan rezultat, prevazišao očekivanja svih i iz naizgled osrednje ekipe izvukao maksimum i na košarkašku mapu „ucrtao“ nekoliko novih košarkašica čije se ime danas sa respektom izgovara u košarkaškim krugovima. Simić je odlično upoznat u kakav kolektiv se vraća i kakvi ga izazovi očekuju, apsolutno je spreman da se stavi u funkciju kolektiva. Uz to, Simić se i savršeno uklapa u višegodišnji plan započet prošlog leta koji za cilj ima stvaranje stabilnog i ambicioznog prvoligaša u seniorskoj konkurenciji, ali i vodećeg kluba u mlađim kategorijama na regionu. Dovođenjem Simića sklopili smo neophodni „mozaik“ sa trenerima svih mlađih kategorija i omogućili uslove da klub na vreme počne pripreme za novu sezonu.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here