INTERVJU – MARINA DAVINIĆ, kapiten Partizana 1953

Od prvih koraka u OŠ "Branko Radičević" u Pančevu do kapitena Partizana 1953, razvojni je košarkaški put Marine Davinić.

0
885

Mlada 20-godišnja košarkašica već u drugoj sezoni u crno-belom klubu je dobila veliku čast da predvodi tim. Tim koji je početkom sezone napravio reset, po proseku godina postao još mlađi, predvođen jednako mladim trenerom Miljanom Musović.

Kako ocenjuješ dosadašnji deo sezone iz ugla svog kluba?
Smatram da nismo za sada sezonu odigrale na nivou na kom možemo i nismo najzadovoljniji postignutim rezultatima. Nadam se da ćemo u nastavku u preostalih 7,8 utakmica malo poboljšati stanje na tabeli i pokazati da vredimo.

Šta možemo očekivati od Partizana u nastavku sezone?
U nastavku sezone, pokušaćemo da iznenadimo sve protivnike svojom mladošću, odbranom i energijom i svakako da nam je najveći predstojeći cilj plasman u završnicu kupa Srbije i na to se sada maksimalno fokusiramo.

Prva liga je dosta interesantna ove sezone. Da li možeš neku od ekipa da izdvojiš kao iznenađenje ili razočarenje po pitanju rezultata?
Sve ekipe su pokazale da mogu da igraju i da se nose sa svim protivnicima, nebitno da li su oni na vrhu ili dnu tabele, što smo mogli da vidimo i po samim rezultatima.

Koliko si zadovoljna svojim nastupima od početka sezone?
Mislim da sam još uvek mlada i da je donekle normalno da moja igra varira. Trudim se maksimalno da što više utakmica odigram konstantno i pomognem ekipi što je više moguće i u napadu i u odbrani. Nek bude da sam delimično zadovoljna, jer smatram da uvek može bolje.

Šta za tebe predstavlja činjenica da nosiš kapitensku traku?
Drago mi je da trener ima poverenja u mene i da mi je dala tu poziciju, nosi sa sobom neki pritisak i odgovornost. Ali opet, svakako da ima i svoje dobre strane i prednosti. Treba da budem uvek uz ekipu i pružim podršku, što se zaista maksimalno trudim.

Imate na klupi perspektivnog trenera sa ogromnim igračkim iskustvom, i to na najvišem nivou. Koje savete Miljana Musović voli da deli kada su situacije na terenu i van terena vama igračima teške?
Da, mnogo nam znači što je ona bivša veoma uspešna košarkašica, što je dobila velika priznanja u svojoj karijeri i što može puno da nam pomogne i sa psihičke ali i igračke strane, naravno. Pre svega nas uči da budemo kulturne i vaspitane van terena, posvećene onome što radimo i da to radimo sa osmehom na licu i uživamo u igri, kao i da nikad ne odustajemo i verujemo u sebe, jer neće niko drugi.

Van košarkaškog terena, šta je to što zaokupljuje tvoje vreme?
Studiram državni fakultet, tako da većinu vremena kada nisam na treningu provodim učeći i spremajući ispite, ali volim mnogo da provodim vreme sa mojom porodicom i meni dragim ljudima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here