INTERVJU – JELENA LAZAREVIĆ, košarkašica Radničkog

Mlada 17-godišnja Jelena Lazarević ispisuje svoje prve stranice karijere u seniorskoj konkurenciji.

Posle Radivoja Koraća, gde je igrala za mlađe kategorije, ove sezone je jedna od predvodnica beogradskog Radničkog.

Sa Jelenom smo razgovarali o dosadašnjem delu sezone i onom što je očekuje u nastavku.

Kako ocenjuješ dosadašnji deo sezone iz ugla svog kluba?

Dobro smo krenuli u sezonu, a u međuvremenu smo imali par kikseva. Trenutno se nalazimo  na sredini tabele, ali mislim da možemo bolje i jače do završetka sezone. Rezultati su na pristojnom nivou, s obzirom na to da smo vrlo mlada i perspektivna ekipa koja ima dosta prostora za napredak.

Šta možemo očekivati od ekipe u nastavku sezone?

Idemo korak po korak, ulazimo u svaku utakmicu sa ozbiljnim pristupom, respektujući svakoga. U svakom meču prisutna je želja za pobedom, bez obzira na protivnika. Smatram da smo ekipa koja ima kvalitet, težimo da taj kvalitet na svakoj utakmici dođe do izražaja i nadamo se najbolje. Trenutno se borimo za što bolji plasman na tabeli do završetka sezone, da na kraju sezone možemo reći da smo zadovoljni onim što smo postigli trenirajući proteklih godinu dana.

Druga liga je dosta interesantna ove sezone. Da li možeš neku od ekipa da izdvojiš kao iznenađenje ili razočaranje po pitanju rezultata?

Ima dosta kvalitetnih i ujednačenih ekipa u ligi. U dosadašnjem toku prvenstva pokazalo se da svako može da igra sa svakim i da nas očekuje neizvestan kraj sezone. U prvoj polusezoni videli smo dosta nepredvidivih ishoda u pojedinim mečevima i ne očekujem ništa drugačije do samog kraja. Izdvojila bih ekipu Rasa, posebno pošto im je ovo prva sezona u Drugoj ligi, takođe su jedna mlada ekipa puna potencijala i mislim da mogu da zadaju dosta problema na terenu.

Koliko si zadovoljna svojim nastupima od početka sezone?

Trudim se da na svakoj utakmici pružim svoj maksimum i pomognem ekipi na bilo koji način u ostvarenju što boljih rezultata. S obzirom na to da mi je ovo prva seniorska sezona, nisam nezadovoljna ali svakako može bolje.

Ima li mesta, i u kojim segmentima, za napredak u tvojoj igri?

Sigurno je da imam prostora za napredak u svim segmentima igre i trudim se da to i ostvarim.

Kakva je saradnja sa trenerom Zoranom Jovanovićem? 

Imamo odličan odnos sa trenerom i na terenu i van njega. Pored toga što obavlja svoj posao kao trener, ima i značajan uticaj na nas i u igračkom i u ljudskom pogledu.

Na čemu trener posebno insistira u pripremi utakmice i samoj igri?

Da, pre svega, uživamo u košarci, volimo ono što radimo i igramo svoju igru, da ne razmišljamo o protivniku, već da budemo fokusirane na ono što mi pružamo na terenu, da prikažemo naše vrline u najboljem svetlu i da radimo na svojim slabim tačkama. Od tehničkih elemenata, pored ostalog, skreće nam pažnju na pojedine segmente kao što su skokovi i izgubljene lopte. To je nešto što treba da poboljšamo kao tim da bismo lakše dolazili do željenih rezultata.

Koja protivnica u ligi ti je zadavala najviše problema, možeš li nekog da izdvojiš?

U svakoj ekipi postoji određeni broj igrača koji su nosioci igre. Svaki protivnik je specifičan na svoj način i svaki iziskuje drugačiji pristup igri. Trudim se da pružam maksimum, kako u napadu, tako i u odbrani, bez obzira na to ko se nalazi preko puta mene.

Van košarkaškog terena, šta je to što zaokupljuje tvoje vreme?

Pored sportskih obaveza, trudim se da ne zapostavim svoje obrazovanje, s obzirom na to da Peta gimnazija, koju pohađam, zahteva veliku posvećenost. Dosta vremena provodim učeći. Trudeći se da izbalansiram sport i školu, nemam mnogo slobodnog vremena, ali vikendom kada nađem mesta za odmor volim da pogledam neki film, pročitam knjigu ili izađem sa prijateljima.