INTERVJU – ANĐELA RADOVIĆ, košarkašica Kraljeva

Početak marta meseca donosi borbu za jedan od trofeja u ligi Srbije. Prvi će biti pehar Kupa Milana Cige Vasojevića. Jedna od ekipa koja će se boriti za trofej biće ekipa Kraljeva.

0
691

Naša sagovornica, iskusni bek, posle više sezona provedenih u inostranstvu, dovedena je u Kraljevo kao glavni organizator igre u timu trenera Simića. Po dosadašnjim rezultatima, Anđela Radović je tu ulogu i opravdala.

Kraljevo će se boriti za oba trofeja u ligi a Radovićeva ima prosek od 11.2 poena po utakmici, 3.2 skoka i 6.3 asistencije.

O planovima do kraja sezone i o samoj sezoni, razgovarali smo sa Anđelom Radović, košarkašicom Kraljeva.

U kojoj meri ste zadovoljni dosadašnjim tokom sezone i ostvarenim rezultatima?
Veoma sam zadovoljna dosadašnjim rezultatima. Naravno, trebalo nam je malo vremena da se upoznamo i uigramo međutim, stvari su veoma brzo došle na svoje mesto i napravili smo zaista sjajne rezultate.

Izborili ste pravo borbe za dva trofeja. Kako procenjuješ šanse svoje ekipe u završnici kupa i prvenstva?
Ušli smo završnicu sa tri zaista sjajne ekipe, sa kojima smo u ligaškom delu odigrali zaista dobre mečeve. Smatram da svaka ekipa ima svoje prednosti i mane, i šanse za oba trofeja bih podelila ravnomerno, ne bih nikoga mogla da izdvojim kao favorita. Smatram da je iskustvo i veliki rad na strani moje ekipe i da nas ono može dovesti do trofeja posebno u Kupu.

Kako ocenjuješ kvalitet lige i koga bi izdvojila kao vaše najveće rivale u borbi za zacrtani cilj?
Smatram da je liga nažalost podeljena na dva jako neujednačena dela gornjih i donjih 6 timova. Smatram da bi bilo mnogo zanimljivije da je za razmera makar 8:4. Glavni rival za postizanje zacrtanog cilja smo same sebi, mislim da najveći deo zavisi od nas samih.

Šta vidiš kao najveću snagu svog tima?
Najveća snaga je to sto dopunjujemo jedna drugu. Svaka je svesna svoje uloge u timu, svojih dobrih i loših strana u igri i svaka radi ono što najbolje zna, smatram to našim velikim kvalitetom.

U polufinalu kupa igrate protiv Crvene zvezde. Gde može da bude ključ vaše eventualne pobede?
Eventualni ključ pobede mogu da otkrijem samo nakon pobede.

Da li osećaš potpuno zadovoljstvo svojim igrama?
U izvesnoj meri da, međutim kao i svaki sportista težim napretku i poboljšanju jer smatram da ima prostora za to.

Da li obaveze oko kluba ostavljaju dovoljno slobodnog vremena?
Ne bih se žalila ni za malo više slobodnog vremena, hahaha. Šalu na stranu, treninzi naravno oduzmu veći deo dana međutim ima vrrmena i za odmor.

Iza sebe imaš bogato inostrano iskustvo. Kada uporediš lige u kojima si igrala sa ligom u Srbiji, gde vidiš sličnosti i razlike?
U instranstvu se igra dosta fizički jače i brže, međutim nema ni blizu strasti i kreativnosti kao ovde. Možda govorim samo u svoje ime, ali u inostranstvu sam igrala jer mi je to bio posao. Ovde prvenstveno igram jer uživam u time.

Sarađuješ sa trenerom Ivanom Simićem. Kako izgleda rad sa njim? Šta je novo što si naučila?
Sa trenerom Simićem se radi veoma naporno ali kvalitetno, jako je posvećen svom poslu i mislim da nam to kao ekipi dosta znači. Iskoristila bih priliku da kažem da u celom sistemu veliku ulogu pored trenera Simića ima i naš kondicioni trener. Iz dana u dan jedni od drugih učimo mnogo.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here