INTERVJU – JOVANA BORIČIĆ, košarkašica Partizana 1953

Mlada i perspektivna ekipa Partizana 1953 u tekućoj sezoni beleži odlične rezultate. Ekipa trenera Ivića, u ovu sezonu ušla je svesno sa podmlađenim timom, sastavljen od mladih reprezentativki, a jedan od nosioca ove mlade ekipe je i Jovana Boričić.

Jovana Boričić (19 god, 179cm), ovosezonsko pojačanje dovedeno iz Radivoj Koraća, dobila je ozbiljnu ulogu u ekipi Partizana koju koristi odlično. U domaćem prvenstvu prosek poena joj je 14 uz 9.8 skokova i 2.9 asistencija po utakmici, dok u WABA ligi za odigranih 11 utakmica ima prosek 11.9 poena uz 6.3 skokova i 2 asistencije.

Razgovarali smo sa mladom reprezentativkom Srbije u ovoj nedelji kada je pauza u ligaškom delu zbog odigravanja Kupa Srbije.

U kojoj meri ste zadovoljni dosadašnjim tokom sezone i ostvarenim rezultatima?
Uzevši u obzir da smo mlada i tek oformljena ekipa bez mnogo iskustva, mogu reći da sam zadovoljna rezultatima koje smo ostvarili, mada ostaje žal za ulaskom u završnicu kupa.

U Partizanu si dobila veću ulogu, praktično jedna si od nosilaca igre. Koliko je ova sezona značajna za tvoju karijeru?
Da, u Partizanu sam dobila dosta prostora koji sam maksimalno iskoristila. Smatram da mi je ova sezona od velikog značaja za nastavak karijere.

Bitnu ulogu si dobila i u WABA ligi. Kakvi su ti utisci o regionalnoj ligi?
Što se tiče WABA lige, smatram da smo rezultatski mogle daleko bolje. Ovo takmičenje nam je ipak donelo novo iskustvo i pokazalo na čemu treba dodatno da radimo.

Šta za tebe znači poziv u reprezentaciju i rad sa Marinom Maljković? Kakvo iskustvo nosiš sa priprema?
Čast mi je što sam dobila poziv za reprezentaciju i što sam imala priliku da treniram na ozbiljnijem nivou.

Sarađuješ sa trenerom Slađanom Ivićem. Kako izgleda rad sa njim? Šta je novo što si naučila?
Trener koji nas mlađe izvodi na pravi put, uči nas kako da se ponašamo na terenu, kao i van njega, da pre svega budemo dobri ljudi.

Da li obaveze oko kluba ostavljaju dovoljno slobodnog vremena i vremena za školovanje?
Uvek se nađe slobodnog vremena. Partizan je klub koji maksimalno izlazi u susret što se tiče školovanja, tako da ni to ne predstavlja problem.