Mađarska liga 15. kolo: Prvi poraz Atomeroma u sezoni, Sanja Mandić i Maja Vučurović blistale u porazu svog tima

Odigrano je kompletno 15. kolo Mađarske A Divizije.

0
321

Košarkašice Peac-Pec poražene su na svom terenu od ekipe Uni Gyior rezultatom 64:74.

U poraženoj ekipi solidan učinak imale su srpske košarkašice. Sanja Mandić bivša košarkašica Koraća upisala je 9 poena, 5 skokova i 5 asistencija za 26 minut u igri, dok je Maja Vučurović za 28 minuta na parketu ubacila 14 poena i na to dodala 7 skokova.

Atomeromu, prvoplasirani tim na tabeli mađarske lige, doživeo je prvi poraz u sezoni na gostovanju ekipi ZTE NKK rezultatom 57:68.

U ekipi lidera na tabeli koju sa klupe vode Željko Đokić i Borko Maljković, istakla se Sara Krnjić, koja je za 24 minuta u igri upisala 12 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Šopron je opravdao epitet favorita na svom terenu protiv ekipe MTK i slavio rezultatom 88:53.

U pobedničkoj ekipi nastupile su čak tri srpske košarkašice. Jelena Milovanović  je za 27 minuta u igri ubacila 9 poena i na to dodala 2 skoka i 3 asistencije. Aleksandra Crvendakić je postigla samo 5 poena za 23 minuta u igri, ali je zato uspela da upiše čak 9 skokova i 6 asistencija. Tina Ivanović je sa klupe ubacila 9 poena i upisala  jedan skok.

Pinkk-Pecsi je iznenađujuće poražen na svom terenu od ekipe BEAC Ujbuda rezultatom 62:68. Ovo je prva pobeda gošća u ovoj sezoni.

Tijana Cukić je u porazu svog tima učestvovala sa 8 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here