Partizan u WABA ligi ubedljivo savladao ekipu Trešnjevke

Košarkašice Partizana savladale su ubedljivo ekipu Trešnjevke na svom terenu rezultatom 77:46 (24:9, 21:14, 11:10, 21:13) u okviru 11. kola regionalne WABA lige.

0
213

Crno-bele su opravdale ulogu favorita u ovoj utakmici. Nakon samo 10 minuta igre svima je bilo jasno da bodovi ostaju u Beogradu. Prednost je Partizan do kraja samo uvećavao, a najkobnija po goćše bila je posldnje četvrtina koju su Beograđanke dobile sa 21:13, i na taj način stavile tačku na ovaj duel.

Blagoje Ivić, trener Partizana, nakon meča rekao je:  “Odigrali smo jednu veoma snažnu utakmicu, čvrstu u odbrani i uspeli da nametnemo naš ritam. Zaslužena pobeda, ekipi Trešnjevke 2009 želimo sreću u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo sledećoj utakmici.“

Trener gošći Dean Nemec takođe je kratko dodao: Domaća ekipa u otvaranju utakmice se postavila čvrsto i autorativno i time ostvarila razliku koju kasnije nismo mogli anulirati. Oslabljeni za neigranje Katavić, imali smo premalo napadačkih opcija i sa 46 koševa nismo mogli ozbiljnije  da  ugrozimo pobedu Partizana 1953.“

Najefikasnija na meču bila je Ivanka Matić sa 17 poena i na to dodatih 9 skokova. U koraku su je ispratile Stepanović sa 15 i Claussen sa 13.

Kod gošća dve košarkašice su uspele da ostvare dvocifren broj poena. U pitanju su Karala Ejavec sa 13 i Josipa Pavić  sa poenom manje.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here