Radivoj Korać stigao do brejka protiv Crvene zvezde u prvoj utakmici

Košarkašice Radivoj Koraća savladale su Crvenu zvezdu u prvom meču polufinala plejofa rezultatom 60:57 (15:16, 14:16, 18:12, 11:15) i stigle do brejka.

0
724

U prvoj utakmici polufinala između Crvene zvezde i Radivoj Koraća, videli smo veliku želju sa obe strane.

Sa jedne strane u prvom poluvremenu razigrane Katanić i Naumčev, a sa druge strane raspolozene Lumis i Mitrović. Veoma ujednačena borba viđena je u prvom poluvremenu, i na kraju istog, Radivoj Korać odlazi na veliki odmor sa pola koša prednosti 31:30.

Drugo poluvreme je donelo na samom početku 3/4 seriju Crvene zvezde 7:0. Poenima Katanić i Nedeljkov, Crvena zvezda odlazi na +6 i tera trenera Radivoj Koraća da u ranim minutima zatraži tajmaut. Radivoj Korać nije postigoa poen 5. minuta, da bi Davinić trojkom prekinula seriju Crvene zvezde a zatim poenima Lumis, Radivoj Korać se vraća u egal. Na kraju trećeg perioda, Radivoj Korać vodi 49:42.

Poslednja deonica je donosila neizvesnu rezultatsku klackalicu i minimalnu prednost Radivoj Koraća. U poslednjih 5 minuta susreta ušli smo sa izjednačenim rezultatom 53:53 kada je trener Akanović zatražio tajmaut. Poslednjih pola minuta je doneo neizvesnost. Prvo je Vukosavljević bila precizna za prednost Koraća 58:57 na 18 sekundi pre kraja utakmice, a onda posle tajmauta Crvene zvezde slede promašaji Deurić i Bojović i Radivoj Korać odnosi pobedu koju potvrđuje Stojiljković sa linije penala.

Sara Lumis je bila najefikasnija u ekipi Radivoj Koraća sa 12 poena (8 skokova). Tina Selaković je postigla 10 poena (5 skokova), Marija Stojiljković 8 poena (7 skokova) i Nevena Rosić 8 poena.

U ekipi Crvene zvezde Ivana Katanić je bila jedina dvocifrena sa 18 poena (6 skokova). Nadežda Nedeljkov je postigla 9 poena.

U sredu sledi novi meč ove dve ekipe, gde će ekipa Radivoj Koraća imati prednost domaćeg terena.

STATISTIKA

RASPORED PLAY OFF-a

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here