Reprezentacija U20 otputovala na Evropsko prvenstvo

U20 reprezentacija Srbije otputovala je u Litvaniju gde će od 6. do 14. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

0
1459

Prvu rudnu takmičenja naš tim igra u Viljnusu, gde će nam protivnici u D grupi biti selekcije: Mađarske, Nemačke i Izraela. U osmini finala naša grupa ukršta sa C grupom gde su: Poljska, Italija, Turska i Finska, a koja svoje mečeve takođe igra u Viljnusu. Drugi deo kostura je u Klaipedi.

Utakmice osmine finala igraju se 10. jula, na terenima gde se igralo i takmičenje po grupama. Od četvrtfinala, odnosno razigravanja od 9. d 16. mesta, koja su na programu 12. jula, sve ekipe će biti u Viljnusu, gde će se igrati završnica Evrobasketa. Polufinala se igraju 13, a finale i borbe za konačni plasman na programu su 14. jula.

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji dres Srbije nosiće: Marija Avlijaš, Jovana Spasovski, Dunja Zečević, Ana Milanović, Jovana Jevtović, Daria Nestorov, Anđela Marojević, Anđela Janjić, Manuela Piljević, Andrijana Vuković, Milica Dragičević, Ivona Đikanović.

Dajana Butulija, selektorka U20 reprezentacije Srbije, pred put na Evropsko prvenstvo je rekla:

– Pripreme su odlično protekle, radimo jako od 24. maja. Ono što je do sad bilo neviđeno bilo gde u Evropi je da su mlade košarkašice imale tu privilegiju da uče i rade sa seniorskom ekipom skoro cele pripreme. Mislim da ni same nisu svesne koliko to može da im znači.

O očekivanjima, Butulija je rekla:

– Ako primenimo sve naučeno i rađeno tokom priprema, plus želja za uspehom, možemo se nadati nečemu dobrom.

Pred odlazak na Evropsko prvenstvo, naše reprezentativke su naglasile koliko im je dobar rad tokom priprema značio:

Marija Avlijaš je rekla:

– Jako smo zadovoljne kako smo odradile pripreme. Imale smo više od mesec dana jakih treninga, spajale smo se i sa seniorkama. To nam je stvarno pomoglo, videle smo gde smo u odnosu na njih.

Dunja Zečević je dodala:

– Mislim da smo jako trenirale, zadovoljna sam kako smo odradile ovaj deo. Imam veliku veru u celu ekipu, očekujem da ćemo pokazati timsku igru na Evropskom prvenstvu.

Andrijana Vuković je naglasila:

– S obirom da smo od početka priprema radile sa seniorkama, imale smo veliku čast da učimo od njih. Sada sve to što smo naučile treba da pokažemo na Prvenstvu. Znamo šta se očekuje od nas. Nećemo da brzamo, igraćemo mirno i agresivno.

C grupa

Mađarska
Srbija
Nemačka
Izrael

Prvo kolo (6. jul)
Mađarska – Izrael u 12
Srbija – Nemačka u 19,30

Drugo kolo (7. jul)
Nemačka – Mađarska u 14,30
Izrael – Srbija u 17

Treće kolo (9. jul)
Nemačka – Izreal u 12
Mađarska – Srbija u 19,30

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here