Pet na pet – MIA ĐOROVIĆ, košarkašica SPD Radničkog

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
650

Mia Đorović, košarkašica SPD Radničkog iz Kragujevca svojim igrama u Drugoj ligi Srbije privlači pažnju na sebe. Jedna od njenih sjajnih utakmica je bila u prošlom kolu protiv Karaburme kada je postigla 34 poena. Ove nedelje u rubrici Pet na pet imamo čast i zadovoljstvo da vas malo bolje upoznamo sa košarkašicom iz Kragujevca.

KO JE NAJZASLUŽNIJI ŠTO SI ZAVOLELA KOŠARKU I KAKO JE IZGLEDAO TVOJ PRVI TRENING?

Moj prvi trener je zaslužan što sam zavolela košarku. Na prvom treningu sam naučila osnove košarke i shvatila da mi se to veoma sviđa.

KO TI JE BIO PRVI TRENER I PO ČEMU GA PAMTIŠ?

Vojislav Ćirović je moj prvi trener. Pamtim ga po savetima koje mi je davao na početku treniranja, kao i po kreativnosti treninga koji su me inspirisali za daljim treniranjem.

KOJI SAVET OD TRENERA SI DO SADA ZAPAMTILA KAO NAJVAŽNIJI?

Košarka se igra srcem. Uz tvoj talenat, napredak dolazi iz ljubavi prema košarci. Samopouzdanje se stiče konstatnim radom na sebi. Koliko košarkaski moraš da napreduješ, toliko moraš da jačas i svoj karakter i svoju ličnosti. Sve je u tvojoj glavi.

ŠTA VIDIŠ KAO SVOJE NAJBOLJE STRANE U IGRI, A U ČEMU BI VOLELA DA NAPREDUJEŠ?

Smatram sebe još uvek nedovoljno iskusnim igračem ali sa dosta prostora za napredak. Mislim da svaki segment igre mogu da podignem na viši nivo, što mi je svakako i cilj. Ono što bih izdvojila trenutno kod sebe je igra 1 na 1 i prodori ka košu kao i požrtvovanost u odbrani.

DA LI IMAŠ UZORA/ IDOLA MEDJU SADAŠNJIM ILI BIVŠIM KOŠARKAŠICAMA?

Volela bih da jednog dana zaigram za nacionalni tim. Svaka igračica koja je dostigla taj nivo, da igra za boje naše države, i dostigla uspeh, već mi je pomalo uzor i motivacija za dalji napredak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here