Prva liga, 20. kolo: Derbi u Kraljevu, interesantan meč u Požegi

Dve utakmice 20. kola Prve lige Srbije igraju se danas.

0
1288

Po jedna je na programu u Kraljevu i Požegi, obe počinju u 18 časova, a sastaju se Kraljevo – Crvena zvezda i Sloga – Mega.

Preostale dve utakmice, u kojima se sastaju Student – NŽKA i Spartak – Vrbas, igraju se u nedelju. U petak je Partizan 1953 slavio u Šapcu protiv Duge sa 105:54, a slobodna u ovom kolu je ekipa Vojvodine 021.

I pre ovog kola je bilo jasno koje četiri ekipe će igrati u plej-ofu za titulu. Jednako kao što je poznato da će Mega imati prednost domaćeg terena u polufinalu i eventualnom finalu.

No, borba za raspored od druge do četvrte pozicije postaje veoma interesantan u finišu. Trenutno je Crvena zvezda sa 14 pobeda u najboljoj poziciji, ali aktuelnog šampiona očekuju utakmice i protiv Kraljeva i protiv Partizana. Crno-bele takođe imaju 14 pobeda, ali i utakmicu više. „Malene“ su na 12 pobeda i pokušaće da izbegnu četvrtu poziciju u naredna tri kola.

Posle četiri prvoplasirane ekipe sledi grupa od takođe četiri ekipe koje će se boriti za što bolji plasman na kraju prvenstva.

Otvoreno pitanje je i ko će napustiti društvo najboljih. Topolčanka je već završila prvoligašku odiseju, a najbliži tome je Vrbas.

KRALJEVO (12-5) – CRVENA ZVEZDA (14-3)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 30.3.2024. u 18.00
Kraljevo, Stara hala sportova
Milosavljević N. (PK) Uskoković M. (VA) Đorđević A. (LE) Stanić T. (ŠA)

SLOGA (8-10) – MEGA (17-1)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 30.3.2024. u 18.00
Požega, Sportska hala
Gujanica M. (BČ) Jovičin M. (NS) Lazić V. (NS) Popović F. (NS)

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here