Intervju – KRISTINA TOPUZOVIĆ, košarkašica Bešiktaša

Trećeg dana aprila u Istanbulu će biti odigrana prva utakmica finala Evrokupa.

0
879

Bešiktaš će ugostiti ekipu Londona u duelu ekipa u kojima nastupaju srpske reprezentativke Jovana Nogić i Kristina Topuzović sa jedne strane i Ivana Katanić sa druge strane.

Kristina Topuzović je u Bešiktaš stigla sredinom sezone sa ciljem da pomogne turskom timu pre svega u Evrokupu.

Sledi vam borba za trofeje u Turskoj i Evrokupu. Kakva su očekivanja u klubu?

-Mislim da imamo potencijal da doguramo daleko u plej-ofu i da pobedimo bilo koju ekipu kao tim. Ponosni smo na to što igramo finale Evrokupa, i to protiv odlične ekipe, kao i na to što smo u polufinalu turskog prvenstva. Potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat i da, naravno, uživamo u igranju košarke na najvišem nivou.

Sredinom sezone si iz Francuske prešla u Tursku. Da li je Bešiktaš opravdao tvoja očekivanja?

-Od prvog trenutka kad sam došla u klub, saigračice, treneri i uprava su me prihvatili na najbolji mogući način i pomogli mi da se što pre prilagodim i uklopim u ekipu. Sve uslove koje imamo u klubu su stvarno na visokom nivou i veoma je profesionalno. Imamo i neverovatne navijače, što je jako lepo videti i osetiti atmosferu koju oni prave.

U kojoj meri si zadovoljna ulogom i minutažom u timu?

-Došla sam kasno u tim posle prvog dela sezone u Francuskoj i trudim se da što više pomognem timu i da ih podržim, kroz trening, i najviše kroz Evrokup utakmice što je moja uloga. Ponosna sam što sam deo ovako uspešne ekipe i na svoj doprinos. Naravno da bi bilo idealno da sam ovde od početka i da sam mogla da radim i igram sa ovom ekipom cele sezone i da zaslužim veću ulogu, ali zbog situacije u kojoj sam trudim se da pomognem timu što više mogu.

Koliko tebi znači to što igraš u jakoj i kvalitetnoj ligi?

-Uvek mi je bio cilj da igram na visokom nivou kao što je Evrokup i naravno da znači mnogo. Ovo je neverovatno iskustvo ove sezone, biti deo tima koji je došao do finala.

Po čemu je turska liga specifična u odnosu na sve ranije u kojima si igrala?

-Igrala sam prvi deo sezone u Francuskoj i sad drugi deo sezone u Turskoj. Samo iz ova dva iskustva u poređenju sa onim što sam iskusila pre je dan i noć u odnosu na nivo košarke, profesionalizam u klubu i sa konkurencijom u ligi.

Srbija je dobila rivale na Olimpijskim igrama. Kako ocenjuješ grupu i kakva su ti očekivanja?

-Olimpijske igre su najveća pozrnica za sport i sigurno da nijedna grupa, utakmica i protivnik neće biti lak jer svako je zasluženo došao do karte za Olimpijske igre. Biće veliki izazov u svakoj grupi i za svaki tim. Mi ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo za Olimpijske igre, da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Svaki protivnik je težak. Ali svaki protivnik je i pobediv. Na nama je da odradimo pripreme što bolje i da radimo jako i da se što bolje pripremimo za Olimpijske igre.

Kakav je Istanbul za život? Kako se boriš sa gužvama?

-Istanbul je jako lep i veliki grad. U početku mi je bilo malo teško navići se na gužvu, ali vremenom je postalo lakše. Uspela sam da obiđem jedan mali delić Istanbula i jako mi se svidelo, a nadam se da ću imati vremena da obiđem još neka lepa mesta jer Istanbul ih ima mnogo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here