Prijem za pionirke Kraljeva povodom osvojenog Mini Kupa u Nišu

Posle osvajanja zlatnih medalja i velikog pehara na Mini Kupu u Nišu, za pionirke ŽKK Kraljevo organizovan je prijem u gradskoj kući gde su ih primili gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović.

0
395

Izabranice trenera Milana Vukšića su u polufinalu pobedile Megu sa 77:67, a potom u finalu Crvenu zvezdu rezultatom 85:80.

-Sve čestitke „malene“. Vi ste u Nišu pokazale da ste odrasle, da igrate odličnu košarku, da stupate na veliku scenu prateći put velikih imena ovog sporta koji su ponikli u našem gradu. Uspeh ostvaren u Nišu je samo potvrda odličnog rada u klubu, dobrih, zdravih odnosa i jasne vizije šta se želi u godinama koje dolaze. Grad će uvek podržavati i zato i podržava takve klubove i sportske organizacije. Nadam se da će ova generacija ostati na okupu i da će u godinama koje slede osvojiti i titulu državnog prvaka. Ja vam to od srca želim – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Ekipa u kojoj su tri vukovca i preostale odlične učenice pravi je primer da se upornim radom i odricanjem sve može.

-Ovo je veliki uspeh, proslavili ste naš grad, vaš klub, postajete generacija čije će se igra pratiti u budućnosti. Hvala vam na svemu, ali mene lično raduje što niste zapostavile školu, što se razvijate u zdrave i normalne ličnosti, što ste pravi uzori vašim vršnjacima u Kraljevu. Time ova medalja još više dobija na značaju – naglasio je Miloš Simović, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Bitan uticaj na selektiranje ove generacije košarkašica Kraljeva imala je Tamara Bajić, koja je sada trener u Kini. Njen posao nastavio je vrlo uspešno Milan Vukšić, zadovoljan do sada urađenim.

-Zahvalnost ljudima iz kluba, našoj prvoj ekipi koja nam je omogućila da dođemo na finalni turnir i pre svega ovim devojčicama. Bile su sjajne, pokazale karakter da se nikada ne predaju. U polufinalu smo gubili 17 razlike i pobedili smo. Mislim da smo finale odigrali lakše, nego polufinale. Osećaj je sjajan, ali ova generacija je tek na početku, još nije rekla poslednju reč. Zahvalnost i KK Sevojno na svesrdnoj podršci koja je omogućila da slavimo na ovom takmičenju. U ovoj ekipi vlada veliko zajedništvo i to je presudni faktor da smo stigli do trofeja – kaže Milan Vukšić, trener pionirki ŽKK Kraljevo.

Osim pobedničkog pehara i zlatnih medalja, među pobednicama Mini Kupa Srbije je i MVP finala, Nevena Petrović.

-Ogroman uspeh, sve nam je ovo čudno. Imale smo veliki motiv, jer lepo je kada pobedite ekipe zvučnog imena. Više smo problema imale u polufinalu, gubile smo u jednom trenutku ubedljivo, ali smo smogle snage za preokret. Protiv Zvezde u finalu je bilo takođe teško, ali sada smo već bile u ritmu i znale smo da možemo do trofeja – pomalo sramežljivo priča Nevana Petrović, mlada Lajkovčanka koja je član ŽKK Kraljevo.

Čelnici ŽKK Kraljevo su posebno isatkli težnju da ovim devojčicama obezbede adekvatne uslove za rad, kao i to da će jedna broj njih u narednoj sezoni biti priključene prvom timu. Težnja kluba sa Ibarskog keja je da grad na Ibru postane centar za mlađe kategorije u ovom delu Srbije i da najkvalitetnije devojčice dođu u Kraljevo i preko dresa „malenih“ izgrade svoju karijeru. Kako bilo, za budućnost ženske košarke u gradu na Ibru ne treba brinuti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here