Kejtlin Klark novi superstar ženske košarke, njene utakmice obaraju sve rekorde po gledanosti

Svet ženske košarke ima novog superstara.

0
625

U pitanju je košarkašica NCAA ekipe Ajova Kejtlin Klark.

Klark je u pobedi protiv Ohajo Stejta oborila rekord u NCAA Divizija 1 po broju poena, kada je u pitanju muška i ženska liga, i oborila rekord Pita Maravića star 54 godina.

Mlada 22-godišnja američka košarkašica je na pomenutom meču postigla 35 poena i stigla do neverovatne brojke od 3,685 poena. Maravić je do tog trenutka bio rekorder sa 3,667 poena.

Kejtlin je bilo neophodno da postigne 18 poena na ovoj utakmici. Zbog toga je nastala neviđena euforija u Americi, pa je utakmicu gledalo impresivnih 3.4 miliona gledalaca na TV Fox.

Klark je u prvoj godini studija imala prosek od skoro 27 poena po utakmici, a ove sezone je prosek podigla na 32 poena po meču.

Svaku njenu utakmicu na domaćem terenu prati u proseku 15.000 gledalaca. Cene karata za meč Ajova – Ohajo dostigle su neslućene visine, pa su najniže cene karata dostizale cene od 500 dolara, dok su one najskuplje išle i do 5.500 dolara.

Kada je u pitanju njena karijera, prekršeno je pravilo da tokom studiranja igrači ne smeju da imaju sponzorske ugovore, te je tako Klark postala zaštitno lice svetski poznatih kompanija kao što su „Gatorade“, „Nike“, „State Farm“…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here