Srbija odradila prve treninge u Belemu

0
1676
Okupljanje kosarkasica Srbije, pred kvalifikacioni turnir u Brazilu, u hali Ranko Zeravica. MARINA MALJKOVIC selektor Beograd, 02.02.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Zene

Nema mnogo vremena za adaptaciju na vremensku razliku, kao i na brazilskih 30 stepeni sa velikom vlagom, tako da će stručni štab na čelu sa Marinom Maljković iskoristiti maksimalno svaki sekund, kako bi ekipa spremno dočekala FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir na kome će od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije.

Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicima Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

-Danas smo odradile prvi timski trening u Brazilu i u punom sastavu. Nemamo mnogo vremena za pripreme, tako da svaki trening gledamo da iskoristimo najbolje moguće. Pred nama su tri teške utakmice, protiv fizički veoma jakih ekipa. Moramo da uđemo u utakmice fokusirane, jer znamo značaj ovog turnira – istakla je Dragana Stanković.

Jedanaestorki koja je krenula iz Beograda, u Lisabonu su se pridružile Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a danas je u Belem iz Los Anđelesa stigla i Anđela Dugalić.

-Veoma važan turnir i izuzetno je teška grupa. Svesne smo da moramo odigrati tri bitne utakmice koje nas vode na Olimpijske igre. Prvi korak je Nemačka, mlada i talentovana ekipa pojačana sestrama Sabali, zatim nam sledi Brazil, domaćin, koji isto ima talentovan tim. Na kraju imamo najtežeg rivala – Australiju, ozbiljnu ekipu, koja ipak nije nepobediva. Moramo se prisetiti i naše pobede u Beogradu protiv njih pre dve godine. Mi smo spremne i idemo na sve tri pobede. Imamo potencijal, trenera Marinu i stručni štab kojima verujemo kao i oni nama – rekla je Ivana Raca.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here