Intervju – ANA ILIĆ, košarkašica Studenta

Tronedeljnu pauzu u ženskoj košarci u Srbiji, zbog reprenzetativnih obaveza, iskoristili smo da razgovaramo sa Anom Ilić, košarkašicom Studenta iz Niša.

0
1528

Pred ekipom Milkana Mrđe predstoji grčevita borba za opstanak u nastavku lige. Jedna od uzdanica ekipe i igračica od koje se očekuje da bude vođa ekipe jeste Ana Ilić, centar ekipe Studenta iz Niša.

Ana Ilić je prethodne sezone stigla u Niš i sa ekipom Studenta izborila povratak u Prvu ligu Srbije. Ove sezone pruža odlične partije a o prethodnim utakmicama kao i budućim planovima, sa nama je razgovarala Ana Ilić.

Očekuje vas velika borba za opstanak. Na čemu bazirate optimizam?

Trudimo se da zaboravimo što je bilo, da napredujemo iz dana u dan i da radimo na našim greškama.

Šta vidiš kao jače strane svoje ekipe u toj borbi?

Iako smo dosta mlada ekipa smatram da energije i agresivnosti ne sme da nam fali. Dobro će nam doći ova pauza da radimo na našim nedostacima u igri.

Jedna si od vodećih igračica ekipe. U kojoj meri si zadovoljna svojim igrama?

Zadovoljna sam za sada, ali uvek može i mora bolje.

Koje si individualne ciljeve postavila ispred sebe u ovoj sezoni?

Iz svake sezone gledam da izvučem maksimum i da ispunimo zajedničke ciljeve. Moji su bili da prvenstveno napredujem kao čovek i zatim kao igrač u svakom smislu te reči.

Gde vidiš najveći napredak kada je tvoja igra u pitanju? Za koji segment igre možeš da kažeš da bi volela da je na višem nivou?

Kroz moju karijeru pratilo me je dosta povreda. Srećna sam što sam nastavila i što sada mnogo jače i snažnije ulazim u duele. Iskreno bih volela da više šutiram sa poludistance, jer smatram da imam veliku prednost.

Koje planove si postavila ispred sebe kada je karijera u pitanju?

Trudim se da napredujem iz dana u dan, pa ćemo videti gde će me to odvesti. Ne planiram ništa unapred pošto mi to nikada nije polazilo za rukom.

Da li je Niš kao grad opravdao tvoja očekivanja? Šta bi preporučila turistima da posete?

Iskreno, jeste. Ovde su ljudi jako dobri i u svakom trenutku hoće da vam pomognu. Nisu toliko zavidni, sujetni i ljubomorni. U Nišu se bas dobro jede. Mnogo su dobri ugostitelji, tako da bih preporucila kafanu. 😁

Lična karta: ime i prezime; datum i mesto rođenja; pozicija i visina; klubovi; trofeji; škola/fakultet/posao;
Ana Ilić
02.04.1997. Šabac
Centar (5), 192 cm
„Radivoj Korać“, „Vojvodina“, „Ausarta Barakaldo „, „Student“
Kadetski i juniorski prvaci Srbije, seniorski prvaci Srbije, drugo mesto na Kupu Milan Ciga Vasojević, vicesampioni Srbije i sa selekcijom U20-četvrto mesto u Evropi.
Sportska gimnazija u Beogradu
IT Singidunum Beograd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here