Pet na pet – NAĐA MAKSIMOVIĆ, košarkašica Novosadske ŽKA

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
1974

Nađa Maksimović, košarkašica Novosadske Košarkaške Akademije uspešno predvodi svoju ekipu u svom uzrastu. Svojim odličnim utakmicama, napredkom, visinom, zalaganjem, daje nadu da će Srbija u budućnosti imati uspešnog visokog igrača i da će upravo naša sagovornica prestići svoju mamu u budućnosti.

1.Ko je najzaslužniji što si zavolela košarku i kako je izgledao tvoj prvi trening?

S obzirom da dolazim iz porodice u kojoj su mi se oba roditelja bavila košarkom a moja visina je bila baš izražena, košarka je postala sport koji sam veoma zavolela. Prvog treninga se baš i ne sećam ali znam da sam se uvek radovala treninzima i da sam bila jako srećna kada sam postigla svoj prvi koš.

2.Ko ti je bio prvi trener i po čemu ga pamtiš?

Prvi trener mi je bio Milan Ivanić, a pamtim ga po osmehu. Uvek se trudio da nam bude zabavno i da sto više naučimo kroz igru.

3.Koji savet od trenera si do sada zapamtila kao najvažniji?

Savete koje dobijam od mog trenera Teodore Marunkić su stvarno dragoceni i nisu uvek lako izvodljivi ali se trudim da ih ispunim maksimalno.

4.Šta vidiš kao svoje najbolje strane u igri, a u čemu bi volela da napreduješ?

U svim delovima moje igre ima prostora za napredak. Još je puno igračkih izazova ispred mene i nadam se da ću uspeti da ih savladam.

5.Da li imaš uzora/idola među sadašnjim ili bivšim košarkašicama?

Uglavnom su mi uzori igrači na poziciji centra, a to su Tina Krajišnik, Emma Meesseman i naravno moja mama (Slobodanka Tuvić).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here