SRBIJA – UKRAJINA, besplatan ulaz na utakmicu (četvrtak, 18.00)

Reprezentacija Srbije spremno dočekuje početak kvalifikacija za Evrobasket 2025.

0
183

Naše najbolje košarkašice u četvrtak 9. novembra od 18.00 sati dočekuju Ukrajinke. Ulaz za sve navijače je besplatan, pa je nada da će tribine novobeogradske «Hale sportova Ranko Žeravica» biti ispunjene i da će u jednom kvalitetnom ambijentu naš tim ostvariti dobar rezultat protiv Ukrajine.

LINK ZA PRAĆENJE UTAKMICE

– Veoma sam zadovoljna atmosferom i energijom u timu tokom ovog okupljanja. Pored standardne postave, ovoga puta su tu i mlađe devojke iz selekcije U20 koja je veoma talentovana. Radimo maksimalno fokusurano i sa željom da što bolje iskoristimo ovih nekoliko dana kako bismo se uigrale i što bolje odigrale utakmice koje su pred nama. Prva na redu je utakmica protiv ekipe Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica, naročito na centarskim pozicijama. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane u Beograd i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe. Zbog toga nastojimo da se što bolje pripremimo taktički i da nam fokus bude na visokom nivou tokom ovog kvalifikacionog prozora. Naravno, posebno nam znači podrška publike koja je sve ove godine uz nas, tako da se iskreno nadam da će i ovoga puta odziv ljubitelja ženske košarke biti veliki i da ćemo imati dodatnu snagu sa tribina sutra u “Hali sportova Ranko Žeravica” – istakla je kapiten Tina Krajišnik.

Velikoj podršci sa tribina se nada i Ivon Anderson.

– Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku – zaključila je Ivon Anderson.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here