Košarkašice od večeras u Hali sportova „Ranko Žeravica“, na spisku 26 igračica

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za prvi kvalifikacioni prozor za Evrobasket 2025.

0
759

Ekipa se iz Vizure seli u Halu sportova Ranko Žeravica, gde će se i odigrati meč protiv Ukrajine u četvrtak od 18 časova. Selektorka Marina Maljković, večeras će na treningu imati skoro sve igračice na raspolaganju, na koje je planirala da računa ovom prilikom.

-Uvek mi je drago da provedem vreme sa reprezentacijom i ovim devojkama. Imamo dve utakmice pred nama, znamo protivnice, kakve igračice imaju, ali ćemo se potruditi da ovaj kratak period iskoristimo na najbolji način, maksimalno koncentrisane na zadatke i da ostvarimo obe pobede. Prvu utakmicu smo domaćini i nadamo se da ćemo uz pomoć naše publike zajedno doći do pobede – istakla je Jovana Nogić.

Na spisku Marine Maljković za novembarski prozor nalaze se sledeće igračice: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Dunja Zečević, Maša Janković, Jovana Jevtović, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Katarina Knežević, Tina Krajišnik, Lana Marić, Anđela Marojević, Marta Mitrović, Nadežda Nedeljkov, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Jovana Spasovski, Dragana Stanković, Kristina Topuzović i Saša Čađo.

– Očekivanja su uvek ista, a to je da pobedimo obe utakmice koje imamo za plasman na Evropsko prvenstvo. Ukrajina i Severna Makedonija su dobri timovi sa dobrim igračicama. Mi ćemo se pripremiti za njih i biti spremne. Ono što obecćavam je da ćemo dati sto posto svojih mogućnosti. Već se poznajemo, imamo iskustva i znamo šta selektorka Marina Maljković očekuje od nas. Imamo četiri dana za pripremu i ukoliko damo sve od sebe biće sve u redu, zaključila je Ivana Raca.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 18 časova u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“ igra protiv Ukrajine uz besplatan ulaz na tribine, a tri dana kasnije u isto vreme u sportskom centru „Kale“ u Skoplju odmeriće snage sa Severnom Makedonijom. Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here