Žreb za ženske olimpijske kvalifikacione turnire u Šopronu

Žreb za ženske olimpijske kvalifikacione turnire koji će se igrati 2024. godine, pred Olimpijske igre u Parizu, održaće se 5. oktobra 2023. od 19.30 sati u mađarskom Šopronu, objavila je FIBA.

0
120

Domaćini četiri turnira biće Antverpen (Belgija), Rio de Žaneiro (Brazil), Šopron (Mađarska) i Ksian (Kina) i četiri reprezentacije domaćini igraće u ovim gradovima.

U žrebu će se naći 16 nacionalnih timova sa svih kontinenata. Iz Evrope, za olimpijsku vizu će se takmičiti Srbija, Belgija, Francuska, Nemačka, Mađarska i Španija, iz Azije Kina i Japan, iz Okeanije Australija i Novi Zeland, iz Afrike Nigerija i Senegal, a sa američkog kontanenta SAD i Brazil. Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Sistem žrebanja biće objavljen nekoliko dana pre izvlačenja u Šopronu. Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman iobezbediti po tri nacionalna tima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here