Sonja Vasić u Centralnom bordu FIBA

Novoimenovani Centralni bord FIBA održao je prvi sastanak pod vođstvom predsednika FIBA šeika Sauda Ali Al Tanija.

0
188

Naša Sonja Vasić, trofejna reprezentativka i direktorka OKS izabrana je za člana najvišeg operativnog tela Međunarodne košarkaške organizacije.

Novi Centralni bord je nedavno imenovan tokom FIBA kongresa, održanog u Manili pre početka Svetskog prvenstva. Imenovano je trinaest članova, zajedno sa novim predsednikom i blagajnikom.

Centralni bord je danas imenovao predsednika FIBA Okeanije Dejvida Rida za prvog potpredsednika FIBA, kao i predsednika FIBA Evrope Horhea Garbahosu i predsednika FIBA Afrike Anibala Manavea za potpredsednike FIBA. Centralni bord je odobrio ponovno imenovanje Marka Tejtuma, zamenika NBA komesara i glavnog operativnog direktora za predstavnika NBA, Dirka Novickog za predstavnika igrača i Patrika Hanta za predsednika Svetske asocijacije košarkaških trenera (VABC).

Nastavak mandata kooptiranih članova Centralnog bord a potvrđen je i Ričardu Karionu, Eriku Tohiru i Andreju Kirilenku (odluka o poslednjem stupa na snagu u skladu sa odlukama Međunarodnog olimpijskog komiteta i FIBA u vezi sa ratom u Ukrajini), dok su kooptirani i Al Panlilio i Sonja Vasić.

Centralni bord je predložio da novoimenovani počasni predsednik FIBA Hamane Niang imenuje za novog predsednika FIBA fondacije.

Centralni bord je takođe čuo najnovije informacije o pripremama za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. i imenovao je domaćine FIBA ženskih olimpijskih kvalifikacionih turnira 2024. Domaćini će od 8. do 11. februara 2024. biti Antverpen, Šopron, Rio de Žaneiro i Sian (Kina).

Domaćini četiri olimpijska kvalifikaciona turnira za košarkaše biće imenovani krajem novembra.

Centralni bord je produžio trenutni status u vezi sa ratom u Ukrajini do sledećeg sastanka Izvršnog komiteta 27. novembra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here