Topolčanka upalila motore

Nakon istorijskog uspeha, osvajanja prvog mesta u 2. ligi Srbije i plasmana u elitu srpske ženske košarkaške scene nakon 30 godina košarkašice Topolčanke iz Bačke Topole posle zasluženog odmora su ponovo na okupu.

0
302

Započele su pripreme silno ojačane i motivisane da već u prvoj sezoni nakon dugogodišnjeg posta pokažu i dokažu da im je mesto tu gde se sada nalaze, među 12 najboljih timova u Srbiji.

Agilna uprava uz pomoć države nije sedela skrštenih ruku, već je odradila ogroman posao. Čim je spuštena zavesa u prvenstvu 2. ŽLS krenulo se u pregovore oko nastavka saradnje sa igračicama koje su iznele najveći teret i izborile plasman u 1. ŽLS i pojačanjima.

Sklapao se polako mozaik i može se slobodno reći da je napravljen jedan respektabilan tim koji će sasvim sigurno igrati zapaženu ulogu na terenima širom Srbije. Redove Topolčanke u odnosu na prošlu sezonu napustile su Danijela Grahovac, Sofija Repček, Anđela Korica i Isidora Savković.

Nova imena u ekipi su dve iskusne i prekaljene igračice koje će svojim dosadašnjim prvoligaškim i međunarodnim iskustvom sigurno podići na viši nivo i nešto novo u igri žuto – crnih, a radi se o Mileni Škrbić i dugogodišnjem kapitenu Partizana Milici Inđić. Tu je i najnovije pojačanje centar Tamara Veselinović nekadašnji đak Crvene Zvezde, a u poslednje dve sezone igrala u Rusiji i Kazahstanu, kao i juniorska reprezentativka Valentina Vasiljević i pojačanje iz zrenjaninskog Proletera Nikolina Mihajlović.

Nakon obavljenog testiranja u petak ekspedicija Topolčanke je u nedelju otputovala na Palić gde će boraviti do 19. avgusta i raditi pre podne na sticanju fizičke snage i kondicije, a posle podnevni treninzi su predviđeni za rad sa loptom.

Sa prvotimkama put Palića su krenule i tri darovite, mlade devojčice koje su zalog za budućnost, a radi se o Mili Tadić, Danki Baljak i Ivi Golubović koje će sticati neophodno iskustvo i učiti od svojih starijih saigračica.

Tim koji dobija se ne menja. Stručnom štabu koji je ostao nepromenjen pridodato je još jedno ime, a radi se o kondicionom treneru Marku Mitroviću.

Utiske o početku priprema preneo je šef stručnog štaba bačkotopolskih košarkašica Dejan Šegrt:

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim ljudima iz uprave i državi na pomoći i organizaciji oko priprema na Paliću. Uslovi su sjajni i početak priprema protiče u najboljem redu. Takođe atmosfera koja nas je krasila u prethodnim godinama je kao i pre na najvišem mogućem nivou pa su se tako i novopridošle igračice osećaju kao da su tu već duži niz godina, brzo su se uklopile. Boravićemo na Paliću 7 dana a posle toga se vraćamo treninzima u Topoli i našem novom domu u Feketiću gde ćemo igrati pripremne i prvenstvene utakmice jer sala u našem gradu ne zadovoljava stroge kriterijume koje je propisao KSS za odigravanje prvenstvenih utakmica.

Već smo ugovorili i nekoliko kontrolnih utakmica sve u cilju da što spremnije uđemo u prvoligaške borbe“, naveo je Šegrt.

Planirano je da Topolčanka u Feketiću 2. septembra za početak ugosti drugoligaša Ras iz Beograda koji je bio najprijatnije iznenađenje prošle sezone u drugoligaškom karavanu. Potom će uslediti dueli sa prvoligaškim ekipama 09. septembra sa Vrbasom, a 12. sa aktuelnim osvajačem duple krune Crvenom zvezdom u Feketiću, dok će se 16. septembra u Beogradu sastati sa Art Basketom koji je u poslednjih nekoliko godina u samom vrhu srpske ženske košarke.

mojabackatopola.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here