Miloš Pavlović novi selektor Bosne i Hercegovine

Miloš Pavlović je novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučio je Upravni odbor KSBiH.

0
327

S ambicioznim stručnjakom (39) obavljeni su temeljni razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu Zmajica.

Jedan od osnovnih kriterijuma je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom da reprezentaciju očekuje svojevrsna smena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vašaša. Ranije je bio trener Đera, takođe kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Miloš Pavlović je uspešno obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Takođe, kao deo stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato.

„Pre svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mesto selektora. Ukazano mi je veliko poverenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspehe. Sada treba napraviti tranziciju u smeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve”, istakao je Pavlović u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here