Aleksandra Stanaćev nova članica Seksarda

Srpska internacionalka Aleksandra Stanaćev (1994, 167) karijeru će nastaviti u Mađarskoj u ekipi Seksarda.

0
378

Stanaćev je u prethodne dve sezone predvodila poljski Lublin. Sa ovom ekipom je postala šampion države.

U minuloj sezoni je na 32 utakmice u prvenstvu imala prosek od 12.6 poena, 7.3 asistencije, 3 skoka, 1.4 osvojene lopte, indeks korisnosti 16.6 za 33 minuta.

U Evrokupu je na 10 utakmica za 33 minuta po utakmici beležila 12 poena, 7.2 asistencije, 3.1 skok, 1.2 osvojene lopte, indeks korisnosti 10.8.

Proveli ste sedam godina u Španiji, pa dve u Poljskoj – kakva su vaša iskustva?

-Kao mladom igraču, Španija je bila najbolji mogući izbor za mene. Liga je jaka, posebno moje poslednje dve godine u Lugu su bile veoma teške. Naučila sam mnogo, i zaista sam uživala u svakodnevnom životu. Tada sam dobila poziv za Poljsku, i donela sam dobru odluku, promenila sam ligu u pravom trenutku. Liga je dobra, mnogo dobrih igrača igra u ligi, odlični treneri rade u timovima. Veoma sam zahvalna Lublinu, svim zaposlenima u klubu, mojim saigračima, osoblju.

Verovatno ste već bili u Mađarskoj – sada kada nastavljate u Seksardu, bićete bliže kući, što će olakšati život.

-Naravno, poznajem zemlju, i zaista, to je bio jedan od razloga zašto sam izabrala KSC. Ali to nije jedini razlog zašto sam potpisala ovde, čula sam mnogo dobrih stvari o klubu, osoblju i navijačima.

Poznajete li Željka Đokića? Šta mislite o njegovoj trenerskoj filozofiji?

-Čula sam dosta o njemu od srpskih igračica, ali se još ne poznajemo lično – naravno da se nadam da ćemo imati dobre odnose. Inače, gledala sam nekoliko utakmica tima u Evroligi prošle sezone.

Šta može biti realan cilj tima za narednu sezonu?

-Želimo da se borimo za ozbiljne ciljeve, a i moje ambicije su velike: Želim da budem šampion Mađarske! Jedno srce, jedan tim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here