U20 reprezentacija počela pripreme za EP u Litvaniji

U20 reprezentacija otputovala je u Vršac gde će obaviti prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo u Klaipedi i Vilnusu, Litvanija (29. Jul – 06. Avgust).

0
1108

Dajana Butulija, selektorka mlade reprezentacije, na pripreme je pozvala 16 košarkašica. To su: Jovana Spasovski, Dunja Zečević, Anđela Matić, Marina Marčetić, Anđela Marojević, Milica Matić, Bojana Škundrić, Ivona Miljanić, Nevena Rosić, Sara Vasiljević, Milica Sekulić, Dunja Prodanović, Anđela Colić, Andrijana Vuković, Miljana Ćaćić i Teodora Ćulibrk.

Uz selektorku Dajanu Butuliju, u stručnom štabu ženske U20 reprezentacije još su: asistenti Danijel Pejdž, Filip Benčić i Ivana Marković, kondicioni trener Jelena Pavićević, fizioterapeutkinja Anđelka Dimitrijević, lekar Đorđe Topličić, i tim menadžer Jelena Cvetković.

Selektorka Dajana Butulija je istakla:

– Zadatak mog stručnog štaba i mene je da ispunimo zadatak selektorke Marine Maljković da što više košarkašica osposobimo i pripremimo za seniorski pogon već za novembar. Na tome će biti sva naša koncentracija, da od njih napravimo i kvalitetne ljude i što bolje košarkašice. Atmosfera je pozitivna, devojke su došle da napreduju i rade maksimalno, tako da je lepo raditi sa njima.

Prvi deo priprema biće sproveden u Vršcu, nakon toga reprezentacija se vraća u Beograd odakle će putovati u Laško (Slovenija) na dve prijateljske utakmice 6. i 7. jula protiv reprezentacije Slovenije. Po povratku u Beograd, mlada reprezentacija će odigrati još dve utakmice protiv reprezentacije Poljske 12. i 13. jula, kao i dve utakmice protiv reprezentacije Crne Gore 22. i 23. jula.

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji naš tim se nalazi u A grupi sa selekcijama Portugala, Izraela i Češke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here