Pobeda protiv Kine pred odlazak na Evrobasket

Reprezentacija Srbije pobedila je u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“ u prijateljskoj utakmici, poslednjoj pred put u Sloveniju na Evrobasket, odabrani tim Kine.

0
278

Izabranice Marine Maljković kontrolisale su rezultat od samog starta i na kraju su slavile veoma ubedljivo sa 86:55 (24:11, 23:15, 19:17, 20:12).

Srbija je odigrala veoma kvalitetno u svim segmentima. Naše reprezentativke su bile preciznije sa svih pozicija, a imale su više skokova (34-29), asistencija (23-12), ukradenih lopti (13-5) i manje prodatih lopti (16-22).

Najefikasnija u timu Srbije bile su Ivon Anderson i Jovana Nogić sa po 16 poena, dok je Maša Janković ubacila 12. Na drugoj strani kod Kine Jang Šuju je postigla 16, a Vang Siju 13 poena.

„Većim delom utakmice protiv Kine odradile smo stvari koje smo zamislili. Opet, treba reći da Kina je sada igrala bez bar pet najboljih košarkašica. Neke su u WNBA, neke nisu tu na ovoj njihovoj turneji po Evropi. Ali hajde da kažem, ovom poslednjom probom sam zadovoljna. Što se nas tiče, to je kao i uvek jedan dobro poznat sistem, određeni broj utakmica, to se nikada ništa nije menjalo. Bilo je i dobrih i loših stvari. Sada kad vratim film, Novi Zeland, Belgija, Crna Gora, ono u Francuskoj svakako nije bilo dobro. Francuska je i sad jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje. Ima jako dobar tim i jako dobre mlade igračice“, istakla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Srbija sutra putuje u Sloveniju gde od 15. juna brani šampionsku titulu na Evropskom prvenstvu, dok Kina od 26. juna učestvuje na šampionatu Azije koji će se igrati u Australiji.

DVORANA: Hala sportova Ranko Žeravica. SUDIJE: Song Hon Lu, Jelena Smiljanić, Vladimir Jevtović.

SRBIJA: Raca 6, Čađo, Jovanović 2, Crvendakić 8, Anderson 16, Stanković 8, Nogić 16, Topuzović, Janković 12, Dugalić, Krajišnik 6, Katanić 3, Zec 1, Đorđević 8.

KINA: Li Vei 9, Juan, Manman, Jifan, Siju 13, Veina, Šuji 16, Ru 2, Ćinju, Žengći 7, Linge, Song 9, Šuaj, Ju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here