3×3 reprezentacija Srbije otputovala u Rumuniju na kvalifikacije za EP

3×3 reprezentacija Srbije otputovala je u rumunski grad Konstancu, gde će kroz kvalifikacioni turnir 10. i 11. juna pokušati da se plasira na Evropsko prvenstvo u Jerusalemu (5 – 7. septembar 2023).

0
342

Reprezentacija Srbije će za protivnike u kvalifikacionoj grupi A imati ekipe Španije, Švajcarske, Ukrajine i Danske.

Naše devojke u subotu 10. juna od 8.55 igraju prvi meč sa Ukrajinom, u 11.50 protiv Španije, a u nedelju 11. juna od 8:30 sa Danskom i u 15.00 protiv Švajcarske.

– Pripreme su jako brzo prošle i devojkama i nama trenerima. Zadovoljni smo celokupnim odnosom, od prve do osme devojke koju smo pozvali na pripreme. Na kraju je bilo jako teško odlučiti se za četiri igračice… – objašnjava selektor ženske 3×3 reprezentacije Srbije Snežana Čolić.

Srbiju će u Tel Avivu predstavljati Žaklina Janković, Nevena Naumčev, Marta Jovanović i Lena Radulović na čelu sa selektorkom Snežanom Čolić, kojoj će u radu pomagati pomoćni trener Dragana Gobeljić.

– Sastav je maksimalno podmlađen i samo je Žaklina Janković već igrala 3×3 u seniorskoj konkurenciji. Pored nje, prvi put idemo sa još jednom visokom igračicom a to je Marta Jovanović. Na pleju je Lena Radulović, i kao bek šuter Nevena Naumčev – kaže Čolićeva.

Kvalifikacije će narednog vikenda biti održane i u Bratislavi, dok će se grupa u Limasolu takmičiti 17. i 18. juna. Plasman na Evropsko prvenstvo u ženskoj kategoriji automatski su obezbedile reprezentacije Izraela (domaćin), Francuske (prošlogodišnji pobednik), Nemačke, Litvanije i Holandije (na osnovu FIBA 3h3 rang liste federacija).

U B grupi kvalifikacionog turnira u Rumuniji se nalaze reprezentacije Rumunije, Italije, Estonije, Slovenije i Hrvatske. Najbolje rangirani timovi iz dve grupe će se direktno kvalifikovati na EP, dok će drugoplasirane ekipe iz obe grupe odigrati još jednu utakmicu, a pobednik te utakmice obezbeđuje plasman na FIBA 3h3 Evropsko prvenstvo u Jerusalimu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here