U18 reprezentacija počela pripreme za EP u Konji

U18 reprezentacija otputovala je na Divčibare gde će obaviti prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo u Konji, Turska (1-9. jul).

0
652

Milan Vidosavljević, selektor juniorske reprezentacije, na pripreme je pozvao 16 igračica. To su: Anđela Janić, Katarina Knežević, Milica Đokić, Daria Nestorov, Jovana Jevtović, Jovana Nikolić, Maša Buzić, Marija Avlijaš, Tara Dacić, Ana Milanović, Minja Aranđelović, Jana Vesić, Ana Jovanov, Mina Đurđević, Imana Ćosović i Andrea Nedeljković.

Uz selektora Vidosavljevića, u stručnom štabu ženske U18 reprezentacije još su: asistenti Bojan Ivanović i Nemanja Ćulafić, kondicioni trener Peđa Rajković, fizioterapeutkinja Jovana Marinković i tim menadžer Jelena Popović.

– Posle nekoliko godina provedenih u B diviziji, opet smo u društvu najboljih. Ove godine očekuje nas Evropsko prvenstvo A Divizije u Konji. Imali smo malih problema oko povreda nekih igračica, ali naravno to ne umanjuje našu obavezu da na Evrobasektu u Turskoj pružimo maksimum i pokažemo naš puni potencijal. Upravo je to ono što je meni najvažnije. Verujem u ove igračice koje su tu i ubedjen sam da će ovaj pripremni period iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je selektor Vidosavljević.

Kad je plan priprema u pitanju, Vidosavljević je dodao:
– Prvi deo priprema provešćemo na Divčibarama, gde ćemo odigrati i dve prijateljske utakmice protiv Finske 5. i 6. juna. Nakon toga idemo u Banju Koviljaču, gde imamo još dve provere, protiv Poljske 14. i 15. juna. Generalna proba biće nam duel protiv reprezentacije Mađarske, kojoj gostujemo 24. i 25. juna. Odlazak na prvenstvo planiran je za 29. jun.

Na Evropskom prvenstvu u Turskoj naš tim je u C grupi sa selekcijama Španije, Letonije i Izraela. Posle prve runde ukrštamo sa D grupom gde su: Nemačka, Češka, Finska i Slovenija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here