Održan prvi međunarodni Junior NBA turnir „Jr.NBA Arena Sport Finals“ u Beogradu

Danas je u dvorani "FMP Arena" u Železniku završen prvi međunarodni Junior NBA turnir u našoj zemlji pod nazivom "Jr.NBA Arena Sport Finals", u orgnizaciji Košarkaškog saveza Srbije u saradnji sa NBA ligom.

0
445

Na turniru su učestvovali dečaci i devojčice 2009. godište i mlađi podeljeni u četiri muške i četiri ženske ekipe – po dve iz Srbije, jedna iz Slovenije i jedna iz Hrvatske.

Medijski partner u organizaciji ovog turnira bila je TV Arena sport koja je uživo prenosila sve utakmice.

Kod devojčica, najbolja ekipa bila je Srbija 1, koja je u finalu pobedila Srbiju 2 sa 35:22. Tokom prethodna dva dana, rezultati su bili: Slovenija – Srbija 1 37:59, Hrvatska – Srbija 2 25:41, Hrvatska – Srbija 1 44:46, Srbija 2 – Slovenija 49:33, Hrvatska – Slovenija 50:37 i Srbija 1 – Srbija 2 41:37.

U konkurenciji dečaka, prvo mesto osvojila je ekipa Srbija 2, koja je u finalu savladala Srbiju 1 rezultatom 64:54. Prva dva dana takmičenja, ostvareni su sledeći rezultati: Slovenija – Srbija 1 68:72, Hrvatska – Srbija 2 47:60, Hrvatska – Srbija 1 62:65, Srbija 2 – Slovenija 89:56, Srbija 1 – Srbija 2 55:50 i Hrvatska – Slovenija 48:61.

Tokom finalnog dana, u sjajnoj atmosferi održano je i takmičenje u šutu, a posebnu pažnju izazvalo je izuzetno atraktivno „Zakucavanje šou“. Takmičenjima i svečanoj ceremoniji dodele nagrada prisustvovali su i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

Veliku pažnju mladih košarkaša i košarkašica izazvalo je prisustvo našeg reprezentativca i asa NBA kluba Atlanta Houksa Bogdana Bogdanovića, kao i prisustvo bivših NBA igrača Nenada Krstića, Aleksandra Pavlovića, Mileta Ilića i Darka Miličića.

U takmičenju u šutu pobedili su Petar Vukušić i Petra Glomazić, oboje iz ekipa Hrvatske, a priznanja im je dodelio Aleksandar Pavlović.

Po dva igrača i igračice u izboru trenera i NBA stafa izabrani su da učestvuju u prvom „Jr. NBA Showcase“ kampu sa najboljima iz celog sveta koji će se ovog leta održati u Las Vegasu. To su Nađa Maksimović iz Srbije i Klara Bilušić iz Hrvatske, kojima je nagradu dodelila naša bivša reprezentativka i igračica WNBA lige Slobodanka Tuvić Maksimović, a kod dečaka Lun Jarc iz Slovenije i Petar Bjelica iz Srbije, koje je nagradio Ajzea Ostin iz US Sport Envoy.

U konkurenciji devojčica, priznanja za četvrto mesto ekipi Slovenije uručio je direktor Junior NBA lige Srbija Bojan Popović. Bronzane medalje ekipi Hrvatske uručio je predsednik KSB Boško Adžić. Srebrne medalje ženskoj ekipi Srbija 2 dodelio je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović. Šampionsko prstenje i pehar ekipi Srbija 1 uručila je WNBA šampionka Tadž MekVilijams Frenklin.

U konkurenciji dečaka, priznanja za četvrto mesto ekipi Hrvatske dodelio je Mile Ilić. Treće mesto osvojila je Slovenija, a medalje im je podelio Darko Miličić. Srebrne medalje ekipi Srbija 1 uručio je ambasador NBA lige za Evropu Nenad Krstić. Šampionsko prstenje ekipi Srbija 2 podelio je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, a pehar ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil..

KOMPLETNU FOTO GALERIJU MOŽETE VIDETI OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here