Očekivanja u Mondo Basketu uoči završnog turnira za igračice do 15 godina

Ekipa Mondo Basketa iz Beodgrada učestvovaće na završnom turniru pionirki, uzrasta do 15 godina koje će ove sezone biti održano u Paraćinu od 21. do 23. aprila.

0
509

Mlade košarkašice ekipe Mondo Basket u baražu su savladale ekipu Novosadske ŽKA i tako se plasirale među osam najboljih ekipa u Srbiji što je i istorijski uspeh kluba.

U četvrtfinalu ekipa Mondo Basketa igraće protiv aktuelog šampiona tog uzrasta, ekipe Crvene zvezde. Utakmica će biti odigrana u petak 21. aprila od 13 časova.

Vaša očekivanja od završnog turnira?

Ogroman uspeh za naš klub je sam plasman na državno prvenstvo, pogotovo što je naša cela ekipa sačinjena od devojaka koje su 2009/2010. generacija. Takođe, srećni smo što smo prvi u istoriji ženske košarke koji smo tako nešto uspeli. Očekujemo dobru igru i još bolje druženje u Paraćinu, nama je ovo velika škola i prilika da mnogo naučimo i napredujemo.

Šta znate o rivalu u četvrtfinalu, koje su njihove prednosti u igri?

Crvena zvezda je protivnik kog odlično poznajemo, najveća prednost je fizička snaga u odnosu na nas i Kristina Rađenovic koja pravi veliku prednost u svakom trenutku.

Koje su najveće prednosti vaše ekipe?

Naša prednost je što dolazimo na turnir apsolutno rasterećeno za razliku od Zvezde koja nosi veliki pritisak. Idemo u prvu utakmicu sa velikom zeljom da pokazemo sta znamo i mozemo.

Ko su, po vama, glavni favoriti za titulu i medalje?

Sistem kup takmičenja kao ovaj finalni je specifican i tu na jednu utakmicu nema izrazitih favorita.

Sastav ekipe : 4. Nina Bodrožic – 5. Elena Čukic – 6. Jovana Tepic – 7. Tina Čukic – 8. Kristina Kuzmina – 9. Lana Radiša – 10. Ana Slava Juric – 11. Isidora Malešic – 12. Dunja Zelenović – 13. Kalina Kožul – 14. Iva Korda – 15. Ivona Jovanovic – 16. Andjela Jokic. Trener Nikola Dmitrović, pomoćni trener Ivan Vučinić.

Polufinala se igraju u subotu od 15 i 17 časova. U nedelju od 13 časova je utakmica za treće mesto, dok je finale zakazano za 15 časova.

Domaćin turnira je OKK Paraćin sa SRC „7.juli“ , uz pokroviteljstvo i podršku Opštine Paraćin. Sve utakmice turnira biće odigrane u velikoj sali SRC „7.juli“ u Paraćinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here