Grupa od 14 srpskih trenera otputovala u SAD

Grupa od 14 srpskih trenera na inicijativu selektorke naše ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković, a u organizaciji Američke ambasade u Beogradu otputovala je u Sjedinjene Američke Države, gde će u sklopu programa sportske diplomatije prisustvovati treninzima brojnih ženskih košarkaških programa vodećih Univerziteta, predavanjima na temu žena u sportu, kao i završnom Fajnal four turniru NCAA.

Grupa će u periodu od 21. marta do 4. aprila boraviti u Lujvilu i Dalasu i pored prisustva treninzima i utakmicama vrhunskih ženskih univerzitetskih ekipa, učestvovaće u diskusijama i okruglim stolovima na kojima će se raspravljati o građanskim pravima u Sjedinjenim Državama, koja su devojčicama i ženama omogućila jednake uslove za obrazovanje i bavljenje sportom, o mentalnom zdravlju, o pravima invalida i sportskoj inkluziji.

Program sportske diplomatije posetiocima pruža mogućnost upoznavanja američke kulture, istraživanja sličnosti i razlika među narodima, demokratskim vrednostima i mirnom rešavanju sukoba.