Partizan u neizvesnoj završnici bolji od Vojvodine

Košarkašice Partizana pobedom su okončale sezonu u Prvoj ligi.

0
372

Košarkašice Partizana savladale su na domaćem terenu Vojvodinu u poslednjem meču poslednjeg kola regularnog dela lige, rezultatom 74:72 (12:12, 13:19, 22:26, 27:15).

U tvrdoj prvoj deonici, nijedna ekipa nije imala više od poseda prednosti, pa se na prvu pauzu otišlo u potpunom egalu- 12:12.

Novosađanke su uspele da steknu blagu prednost u drugoj četvrtini, stoga su zadovoljnije otišle na veliki odmor- 25:31.

Vojvodina je u nastavku nastavila u sličnom ritmu, pa je posle pola sata igre imala sasvim pristojnih 10 poena prednosti- 47:57.

Ipak, crno- bele nisu odustale. Postepeno su krckale prednost protivnika, a u poslednji minut su ušle sa tri poena deficita. Na 30 sekundi do kraja, Partizan je posle dosta vremena izjednačio, pošto je Teodora Ćulibrk pogodila trojku za 72:72. Jakovljević nije ubacila trojku za ponovnu prednost Novosađanki, a na drugoj strani je Boričić pogodila dva penala, za, ispostaviće se, konačnih 74:72, pošto u preostalom vremenu Meknil nije pogodila šut sa poludistance vredan produžetka.

Jovana Boričić je bila najbolji pojedinac u redovima Partizana, sa 20 postignutih poena (devet skokova). Marina Davinić je dodala 16, a Teodora Ćulibrk 11 poena.

Kod Novosađanki je Shareka McNeill postigla 20, a Katarina Jakovljević 12 poena (osam skokova).

Partizan je stigao do desetog trijumfa, a Vojvodina je uprkos porazu ostala na četvrtoj poziciji, koja vodi u doigravanje.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here