Potpredsednica KSS Ana Joković o grupi na EP 2023.

Voljom žreba ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u grupi D gde će joj rivali biti selekcije Turske, Slovačke i Mađarske.

0
159

Naš nacionalni tim je aktuelni šampion Starog kontinenta.

Žreb, koji je održan na brdu kraj Kranja, prokomentarisala je Ana Joković, potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku.

–Smatram da je žreb dobar. Mi smo zvanični Evropski šampioni, među četiri najbolje rangirane reprezentacije u Evropi i ekipa iz prvog šešira. Svi protivnici u grupi zaslužuju svaki respekt, bez obzira na trenutni rang u Evropi. O ciljevima sam pričala i ranije. Prvi cilj je da dođemo do četvrtfinala. Verujem da to možemo da uradimo kao prvi u grupi i samim tim automatski se plasiramo u četvrtfinale. Zatim da budemo među šest najboljih na prvenstvu kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Sve preko toga bi bila istorija. Verujem da i ova nova generacija, predvođena Marinom Maljković, može ovu godinu da obeleži na najlepši mogući način kada je ženska košarka u pitanju i kada se slavi 100 godina košarke – rekla je Ana Joković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here