INTERVJU – SARA OPAČIĆ, košarkašica Partizana 1953

Košarkašce Partizana 1953 ove sezone važe za jedan od najmlađih timova u ligi, koji sa klupe predvodi naša proslavljena košarkašica Miljana Musović. Neko ko svojim igrama pokazuje zrelost i košarkaško odrastanje je Sara Opačić.

0
400

Sara Opačić je ove sezone jedna od glavnih uzdanica trenera Musović, i svojim igrama pokazuje da na nju može ozbiljno da se računa.

Crno bele košarkašice su ostvarile plasman na završnicu Kupa Milan Ciga Vasojević, a o samoj sezoni, o svojim igrama, razgovarali smo sa Sarom Opačić, koja beleži u proseku 7.6 poena po utakmici, 3.4 skoka i 1.9 asistencija po meču.

Sa kakvim ciljevima je tim ušao u sezonu i da li ste zadovoljni trenutnim rezultatima?

Ušli smo sa ciljem da napredujemo i sazrevamo sto više kao ekipa i i da pokušamo da udjemo u playoff i završnicu kupa. Smatram da nismo pokazali pun potencijal i da nas je nekoliko propusta i nedostatak iskustva koštao mogucnosti ulaska u F4. Za sada se trudimo da ispravljamo nedostatke.

Koji su krajnji dometi ekipe u nastavku sezone?

Plasman na finale Kupa i sto bolja pozicija na tabeli.

Kako si zadovoljna svojim igrama?

Smatram da uvek može bolje. Trudim se da iz dana u dan napredujem, upijam savete i primenjujem stvari koje trener traži od mene.

Ima li mesta, i u kojim segmentima, za napredak u tvojoj igri?

Naravno, mesta za napredak uvek ima. Ne bih izdvajala ništa specijalno, smatram da je potrebno da još mnogo radim na sebi, i da unapredim svaki segment svoje igre.

Šta je ono na šta trener Miljana Musović najviše insistira u igri tima?

Najviše od nas zahteva da budemo tim i pružamo maksimum u svakom momentu. Imamo dosta prostora za kreativnost i individualni napredak takođe. Njena ideja se temelji na brzoj igri, obzirom da smo najmlađa i jedna od nižih ekipa u ligi.

Koja protivnica u ligi ti je zadavala najviše problema, možeš li nekog da izdvojiš?

Svaka protivnica je specificna na svoj način. Lično, veći mi je izazov čuvati starije i iskusnije igračice naše lige, od kojih se mogu naučiti mnoge stvari.

Kako provodiš slobodno vreme?

Uglavnom iskorišćavam slobodno vreme za prijatelje i mog psa Arsu. Obožavam da putujem i obilazim nove gradove. Većina prijatelja mi igra u stranim državama, tako da se i tu ukaže dosta prilika za to. Takođe volim da čitam, gledam serije, igram društvene igre..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here