INTERVJU – VIŠNJA STEFANOVIĆ, košarkašica Budućnosti

Srpska košarkašica i jedna od najtalentovanijih košarkašica, Višnja Stefanović, ove sezone beleži odlične partije u ekipi Budućnosti iz Podgorice.

0
691

Ekipa Budućnosti iz Podgorice je neprikosnovena u ligi Crne Gore, a takođe je i jedan od glavnih konkurenata za osvajanje WABA lige. Jedna od igračica koja je u ovoj sezoni važna karika ekipe iz Podgorice je Višnja Stefanović. U ovoj sezoni, Višnja Stefanović beleži 7.4 poena po utakmici uz 6.8 skokova u WABA ligi.

O dosadašnjem delu sezone, svojim planovima na dalje, razgovarali smo sa Višnjom Stefanović.

Šta je presudilo da početkom sezone izabereš Budućnost za svoju košarkašku budućnost?

Rekla bih da je presudilo to sto je Budućnost jedna jako mlada ekipa, koja zaista napreduje iz godine u godinu, radi se dobro sa mladim igračima i ako to iskoristim na pravi način, nadam se da će to biti odskočna daska za moju dalju karijeru.

U kojoj meri si zadovoljna svojim igrama?

Iskreno nisam bas zadovoljna, imala sam neke sitne povrede koje su me malo poremetile, smatram da mogu dosta bolje.

Gde vidiš kod sebe prostor za napredak?

Mislim da imam dosta prostora za napredak, kako u fizičkoj spremi tako i u tehničkoj i taktičkoj.

Igraš WABA ligu, kakvo iskustvo nosiš iz regionalnog takmičenja?

WABA ligu igrala sam i sa ekipom Kraljeva. Rekla bih da je liga slabija nego ranijih godina, ali je svakako jedno iskustvo.

Nedavno si sa ekipom osvojila kup Crne Gore. Šta su ciljevi tima u nastavku sezone?

Ciljevi su naravno najviši. I ukoliko budemo igrali našu igru i budemo na nivou, smatram da imamo kvalitet da to i ostvarimo.

Da li ti je bilo teško da se prilagodiš novoj sredini?

Nije mi bilo teško, brzo sam se uklopila i svi su me lepo prihvatili.

Imala si priliku da treniraš u A timu. Koliko ti to znači za dalju karijeru?

Stvarno jedno posebno iskustvo. Trenirati sa devojkama koje su prvakinje Evrope i koje igraju košarku na najvišem nivou. To zaista daje veliku motivaciju da napreduješ i na treninzima mozes dosta naučiti od njih.

Greg Popovič ti je jednom dao sjajan savet. I tvoj otac je poznati košarkaški radnik, nedavno i nagrađen. Koji savet posebno pamtiš od njega za karijeru?

Savet od tate koji pamtim jeste da u igri budem uvek opuštena i da se igram košarke. Da se ne bojim greške, jer ako se bojiš uvek ćes pogrešiti.

Kako provodiš slobodno vreme i šta ti se posebno dopada u Podgorici?

Volim da odmorim, prošetam, pročitam dobru knjigu. Podgoricu kao grad sam jako zavolela, a posebno mi se dopada što je more blizu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here